Edinilen bilgiye göre, olay 16 Mayis gecesi merkez Yüregir ilçesine bagli Seyh Muratli Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, Cumali Eldek (47) Kurban Bayrami’nda satmak için bundan 6 ay önce 450 bin lira ödeyerek 45 küçükbas hayvan aldi. Eldek, bu hayvanlara 6 ayda 250 bin lira da masraf yapti. Eldek, Kurban Bayrami öncesi koyunlari satmayi hayal ederken 16 Mayis gecesi saat 02.00 siralarinda uyudu. Ancak sabah kalktiginda 45 koyununun olmadigini 5 kangal cinsi köpeginin de uyur vaziyette oldugunu görünce jandarma ekiplerine basvurdu. Aradan geçen 16 günde Eldek’in koyunlari bir türlü bulanamadi.
"Uyanmam çok güç oldu"
Koyunlari çalinan Eldek, o sabah güçlükle uyanabildigini belirterek, “Sabah her zamankinden farkli kaktim. Uyanmam çok güç oldu. Ahira gittigimde ise 5 kangal cinsi köpegim uyuyordu beni hiç fark etmediler. Sonra baktim ki 45 kurbanlik koyunum yok. Hemen jandarmaya basvurdum. Köpeklerim iki gün kendine gelemedi. Hirsizlar gelip sanirim uyutan sprey sikmislar. Hiç haberimiz olmadi. Köpekler de hiç havlamadi” seklinde konustu.
"Yetmemis bir daha gelip geri kalanlari da götürmüsler"
Eldek, koyunlari kurbanda satmak için aldigini 650 bin lira para harcadigini suan ki piyasa degerinin 1 milyon lira oldugunu belirterek, “Gece ben uyuyunca gelmisler. Kurbanlarin bir kismini pikap ile götürmüsler. Yetmemis bir daha gelmisler diger geri kalanlari da götürmüsler. O gün bugündür hayvanlarim yok. Jandarma arastiriyor ama bulanamadi. Ben 650 bin lira masraf ettim. Kurban Bayrami öncesi satacaktim simdi ne yapacagimi bilemiyorum” dedi.
Öte yandan, jandarma ekipleri konuyla ilgili arastirmasi sonucu süphelendigi iki kisiyi gözaltina aldi.
5 Kangal Köpegi Uyutarak, 45 Kurbanlik Koyunu Çaldilar
Adana’da bir kisinin 6 ay önce 450 bin liraya satin aldigi 250 bin lira da masraf ettigi 45 kurbanlik koyun, gece 5 kangal köpegi uyutularak pikapla iki kez gelen sahislar tarafindan çalindi.



















