5. Kayseri Kitap Fuari 6 Günde 504 Bin Kitap Tutkununu Agirladi

5. Kayseri Kitap Fuari 6 Günde 504 Bin Kitap Tutkununu Agirladi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen ve her yil ziyaretçi rekoru kiran Kayseri Kitap Fuari yogun ilgi görüyor. Bu yil 5.’si düzenlenen fuar, 6 günde 504 binin üzerinde ziyaretçiyi agirladi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdigi Kayseri Kitap Fuari, yüz binlerce kitapseveri agirlamaya devam ediyor. Her yil ziyaretçi rekoru kirarak dikkatleri üzerine çeken Kayseri Kitap Fuari’nin 5’incisi 14 Ekim’de kapilarini kitapseverlere açti. Fuar ilk günden bu yana minikler ve gençler basta olmak üzere yediden yetmise kitapseverlerin ilgi odagi olmayi sürdürüyor. Ilk 3 günde toplam 261 bin 325 ziyaretçiyi agirlayan fuar, 4’üncü gün 66 bin 822, 5’inci gün 92 bin 110, 6’nci gün ise 84 bin 329 olmak üzere 6 günde toplam 504 bin 586 kitap tutkununu misafir etti.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde 3 milyonu askin kitap, 300’ün üzerinde yazar ve yayinevinin okurlar ile bulustugu fuarda birbirinden ünlü isimler de hayranlariyla bir araya geliyor. Fuarda Tufan Gündüz, Pelin Çift, Mehmet Ali Bulut, Ali Özkanli, Sükrü Erbas, Mete Yarar, Savas S. Barkçin, Mehmet Emin Ay, Kahraman Tazeoglu, Sevda Türküsev, Ziya Selçuk, Bircan Yildirim, Tugba Coskuner, Nurdan Damla, Murat Akan, Ozan Bodur, Sitki Aslanhan, Serkan Karaismailoglu, Sinan Akyüz, Serdar Tuncer, Saliha Erdim ve Alisan Kapaklikaya ile Hayati Inanç okurlariyla bulustu.

Fuar 23 Ekim Pazar gününe kadar yine ünlü yazarlari kitapseverlerle bulusturmaya devam edecek. 20 Ekim’de Bestami Yazgan, Abdurrahman Uzun, Hatice Kübra Tongar, 21 Ekim’de Nurullah Genç, Beyhan Budak, 21-22 Ekim’de Zekeriya Efiloglu, 22 Ekim’de Nihat Hatipoglu, Sinan Yagmur, Bilal Sami Gökdemir ve 23 Ekim’de Ilber Ortayli, Serhat Yabanci, Ahmet Simsirgil ve Ahmet Turgut kitapseverlerle bir araya gelecek.

Fuari ziyaret etmek isteyen kitap tutkunlarina her yil oldugu gibi bu yil da Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan ücretsiz ulasim imkâni sunuluyor. Her yil bir önceki yildan fazla ziyaretçi sayisina ulasarak birincisi 582 bin, ikincisi 672 bin, üçüncüsü 798 bin kisi ve dördüncüsü 815 bin 110 ziyaretçi ile rekorlara imza atan Kayseri Kitap Fuari’nda 5’incisinin yeni bir rekora ulasmasi bekleniyor. Fuarda ayrica Kayserili yazarlar da açilan stantlarda okuyucular ile bulusuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile