Kamçı, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Türk ve dünya sinemasına yeni ufuklar açmasını diledi.
Festivalin 21-27 Kasım tarihlerinde gerçekleşeceğini ve sinema dünyasının saygın simalarının Malatya'da sinemaseverlerle buluşacağını belirten Kamçı, "İzleyicilerimizin beğenisine sunulacak birbirinden değerli yapıtların yanı sıra atölye çalışmaları, fotoğraf sergileri, minder sohbetleri, söyleşiler ve gezi programlarıyla Malatyamız sinemanın eşsiz atmosferini teneffüs etmiş olacak" diye konuştu.
Festival kapsamında toplam 125 filmin beyaz perdede sinemaseverlerle buluşacağını ifade eden Kamçı, bu vesileyle Türk sinemasının 100. yılını da kutlayacaklarını, festivalde bilet fiyatlarının öğrenci için 4, tam bileti ise 5 lira olarak belirlediklerini dile getirdi.
Festival kapsamında daha fazla izleyiciye ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Kamçı, şöyle konuştu:
"Konteyner kentte misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi de unutmadık ve festival çerçevesinde gerek yetişkinlere gerekse çocuklara yönelik gösterimler yapmayı uygun gördük. Dolayısıyla bu sene seyirci sayımız da o nedenle daha yüksek olacak. Bunun sebebi de konteyner kenti film festivaline dahil etmemiz. Konteyner kentte bu misafirlerimiz için gösterimler yapılacak, evinden yurdundan uzak kalan kardeşlerimiz hamiyetperver milletimizin farklı bir ikramından istifade etmiş olacaklar."
Kamçı, festival kapsamında ulusal uzun film, uluslararası uzun film, ulusal belgesel film ve ulusal kısa film kategorilerinde ödüller verileceğini, ulusal uzun film yarışmasında en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ile ilk kez Fahri Kayıhan en iyi müzik ödülünün verilmesinin planlandığını kaydetti.
En iyi film ödülünü alan esere ayrıca Kemal Sunal halk ödülü de verileceğini belirten Kamçı, "Onur ödülleri ise sanatçı İzzet Günay ve Selda Alkor'a, Malatyalı yönetmen Ünal Küpeli ve Türkmen yönetmen Hocakulu Narlıev'e takdim edilecek. Bu yıl ilk kez verilecek emek ödülü ise sinema yazarı Salih Çilingir'e, Türk film arşivi kurucusu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü kurucusu Prof. Dr. Sami Çekercioğlu'na ve yapımcı ses mühendisi oyuncu Necip Sarıcı'ya takdim edilecek" ifadesini kullandı.
Kamçı, festivalin Malatya Valiliğinin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesinin destekleriyle düzenlendiğini sözlerine ekledi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya Uluslararası Film Festivali'nin kendisini kanıtladığını ve bunu kent kültür birikiminin bir yansıması olarak gördüklerini ifade etti.
Malatyalıların festivale sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Çakır, "Bu tür festivallerin organizasyonu gerçekten üst düzeyde bir gayret gerektiriyor. Tüm Malatya'nın buna sahip çıkması hem kentin tanıtımı anlamında önemli hem Malatya'nın sosyal ve kültürel hayatına etkisi anlamında çok önemli. Sinema sektörünün de bu tür festivallerle daha da güçleneceği kanaatindeyim" dedi.
5. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Doğru
Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 5. Malatya Uluslararası Film Festivali ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Konteyner kentte misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizi de unutmadık ve festival çerçevesinde gerek yetişkinlere gerekse çocuklara yönelik gösterimler yapmayı uygun gördük" dedi.