5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü

Amasya Baro Başkanı Avukat Adnan Hasip Yalçın, ''Avukatlar, duygularının önüne hukukun temel prensiplerini koyarak, görevlerini adalet ve hakkaniyet çerçevesi içerisinde yerine getirir'' dedi.

Amasya'da 5 Nisan Avukatlar Günü, Adalet Sarayında düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı.

Törende konuşan Baro Başkanı Yalçın, devletin savunma organına gerekli önemi vermesi gerekliliğine vurgu yaparak bunun sağlanmaması durumunda görevlerini yapan avukatların taraf olarak görüldüğünü ve saldırılara maruz kalabileceğini söyledi.

Avukatların savunma insanı olduğunu ve herkesin savunmaya ihtiyacının olacağını aktaran Yalçın, şöyle konuştu:

''Avukatlar, duygularının önüne hukukun temel prensiplerini koyarak, görevlerini adalet ve hakkaniyet çerçevesi içerisinde yerine getirir. Devletin etkili ve yetkili kurum ve kuruluşları, savunma organına gerekli önem ve değeri vermezse bilinçsiz bir vatandaş da savunma organını davadaki taraf gibi görür ve saldırıda bulunmaktan çekinmez. Onun için her ortamda ve her vesileyle bağıra bağıra diyoruz ki, herkesin savunmaya ihtiyacı vardır. Herkes bir gün savunmaya muhtaç olacaktır. Ben bu hatırlatmalar ışığında avukatlarımızın ne kadar önemli bir görev yürüttüğüne dikkat çekerek, tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyorum.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile