5 Ögrencinin 5'Nin De Yaralandigi Faciayla Ilgili Sok Iddia

5 Ögrencinin 5'Nin De Yaralandigi Faciayla Ilgili Sok Iddia

Afyonkarahisar’da yasanan servis faciasinda hayatini kaybeden 5 çocuktan 2 kardesin yengesi, esinin servis soförünü faciadan birkaç gün önce “Ögrenciler aracin içindeyken arabanin kapisi açildi, ’Adalet bir gün çocuklari öldüreceksin, arabaya çocuklari bindirdikten sonra kapiyi inip örtmen lazim’ dedi, babasi ama basti gitti, hiç dinlemeden” seklinde uyardigini iddia etti.

Iscehisar ilçesine bagli Çatagil köyünde dün yasanan korkunç kazada 5 ögrenci öldü, 5’i ise yaralandi. Olayda hayatini kaybeden Ismail ve Nisa Eser isimli kardeslerin yakinlari olayla ilgili sok iddialara ortaya atti. Eser kardeslerin halasi Kadriye Tek, yasadiklarinin acinin tarifinin olmadigini dile getirerek, "Yandik biz, çolugumuz çocugumuz hep gitti. Köyümüz yandi, çolugumuzun çocugumuzun hiç bir tane seyi yok. Kaç senedir ögretmen atamasi yapmadilar. Yandik biz yandik, öldük" dedi.



Servis aracinin kapisinin bozuk oldugu iddiasi

Servis aracinin kapisinin bozuk oldugunu ve iple baglandigini öne süren Tek, aracin kaza aninda hizinin da yüksek oldugunu öne sürdü. Tek, “Kapisi mapisi iple baglaniyormus, zaten 180 ile gidiyormus, böyle yerde 180 ile gidilir mi? Birisi veteriner olmak istiyordu, birisi hemsire olmak istiyordu. Ismail veteriner olmak istiyordu” diye konustu.



Diger çocugum hasta oldugu için kazadan kurtuldu

Eser kardeslerin babasi Cemil Eser ise diger oglunun o gün hasta oldugu için okula gitmedigini ve bu sayede kazadan kurtuldugunu belirterek sunlari söyledi:

“Bu da (oglunu göstererek) ölecekti, hasta olmasa. Annesi yalniz kalmasin diye, ben annemi getirmeye gidiyordum Afyon’a. Bunu koydum ’annenin yaninda kal’ dedim. Ne yapayim ben, yandim bittim, duvarlarim çöktü benim. ’Çocugu salmayacagiz’ dedik, bu sefer arkamizdan ceza gönderiyorlar."

“Ögrenciler içinde doluyken arabanin kapisi açildi”

Ölen Eser kardeslerin yengesi Keziban Eser ise esinin faciadan önce servis soförü Adalettin T.’yi aracin kapisinin kapali olmadigi için uyardigini dile getirerek, “Minibüste buradan geçti. Ögrenciler içinde doluyken arabanin kapisi açildi. Esim bagirdi ’Adalet bir gün çocuklari öldüreceksin, arabaya çocuklari bindirdikten sonra kapiyi inip örtmen lazim’ dedikten sonra basti gitti, hiç dinlemeden bizi. En fazla 3-4 gün oldu uyarali. Bundan sonra ögretmen gelmedikten sonra hiç kimse çocuklarini okula göndermeyecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile