5. Rus, Ukrayna ve Türk Kültürleri Dostluk Şenliği Başladı

Ukrayna Ailesi Derneği, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesinin destekleriyle düzenlenen, "5. Rus, Ukrayna ve Türk Kültürleri Dostluk Şenliği" başladı.

Antalya'daki bir alışveriş merkezinin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen şenliğin açılışında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, resmi rakamlara göre Türkiye'de yaşayan Rus ve Ukraynalı'dan çok daha fazla Türk'ün, Rusya ve Ukrayna'da yaşadığını söyledi.

Türkiye ile Rusya ve Ukrayna arasında 400 yıldır resmi ilişki bulunduğuna değinen Cevheroğlu, "Karadeniz'i paylaşıyoruz ve bizim için Karadeniz, Ukrayna ve Ruslar ile bir barış denizidir. Bizim için Ruslar ve Ukraynalılar'ın sevinci sevinç, üzüntüsü de üzüntüdür" dedi.

Deepo Outlet Center Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, Rus ve Ukraynalılar ile sosyal bağ kurmayı her zaman önemsediklerini ifade etti.

Şenlik boyunca alışveriş merkezinde Rus ve Ukrayna geleneklerinin yaşatılacağını belirten Livanelioğlu, katılımcılara teşekkür etti.
Rus Tiyatro Okulu'nun gösteri sunduğu törende, Rusça Olimpiyatları'nda dereceye giren Türklere de ödülleri verildi.

Rus ve Ukrayna kültürlerini yansıtacak etkinliklere yer verilecek şenlik, 5 Aralık'ta sona erecek. Şenlik süresince yarışma ve konserler düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile