5. Sosyal Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

5. Sosyal Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

2007 yılında mahalle olan Çerçiler'de Milli Eğitim'e ait eski okul binaları tahsis edilerek 300 bin TL'lik yapılan harcama sonucu Sosyal Yaşam Merkezine dönüştürüldü.

Çerçiler mahallesine yapılan Sosyal Yaşam Merkezi'nin beşincisi, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin katıldığı bir törenle mahalle halkının hizmetine açıldı.
Açılış törenine İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda mahalle halkı katıldı.
SYM'nin açılışında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Karabük'te yapmış olduğumuz çalışmalardan tahmin ediyorum ki 2011 senesinde Karabük'ün tüm şekli değişecek. Kent meydanımızın çalışması başlayacak, battı çıktı bitecek. Bu arada yaya üst geçitlerimiz bitecek. Kütüphane ihalemiz çok yakında yapılacak ve kütüphanemiz bitecek. Yollarımızın çalışmaları devam ediyor. Şu anda 80 km asfalt çalışmamızın büyük bir kısmı önümüzdeki yıl devam edecek. Bunların hepsinin finansmanları sağlandı. 100 km'ye yakın su borusu çalışmamızın büyük bir kısmı önümüzdeki yıl devam edecek. Yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bugün açılışı yapacağımız 5'inci sosyal yaşam merkezimiz. Belki bu sosyal yaşam merkezlerinin mahiyeti o kadar idrak edilmiyordu. Yapmış olduğumuz diğer sosyal yaşam merkezi çalışmalarımızda kursiyerlerin talebinin fazlalığından dolayı 5000 Evler'deki sosyal yaşam merkezinin altında süper market için ayırmış olduğumuz yeri dahi şu anda kurs yeri olarak hazırlamaya başladık. Süper market yapımını da iptal ettik. Mahallelerimizin gelişmesinde, vatandaşlarımızın sosyalleşmesinde acil yerinin olduğu, ayrı bir önemi olduğu ortaya çıktı, bu mahallemizde olduğu gibi. Bu mahallemizin şehir ile bütünleşmesini sağlamak zor bir olaydı. Ama yapmış olduğumuz bu sosyal yaşam merkezi ile beraber içerisinde açılacak olan kursların da devamı ile şehir merkezine biraz daha yaklaşmış olacak. Bizim tüm programımızda kenar mahallelerden şehir merkezlerine doğru, şehir merkezinden de kenar mahallelere doğru yapılacak olan yapılaşma ile beraber Karabük ayrı bir sülyet kazanacaktır. Ben tahmin ediyorum ki 2012 yılında bu işlemin tamamı tamamlanmış olacak. Bunlar bittikten sonra bizler de yeni planlamalar ile uğraşacağız. Biz belediye olarak buraların imara açılması çok önemli bir konuydu. Yeni yerleşim merkezler imara açılacak. Eğer 250 dönümlük belediye bir yer bulursa belki de Türkiye'nin en güzel yerleşim yerlerinden birini ortaya çıkartabiliriz. Böyle bir yer bulursak 20 trilyon harcayarak yapacağımız kompleks belkide Türkiye'nin en güzel yerleşim yerini ortaya çıkartabiliriz. Eğer sizde bu konuda belediyeye katkıda bulunursanız hızlı bir şeklide bu yerleşim yerini yaparız. Yapacağımız hizmetler de Allah için olacak, Allah rıza için olacak bunun dışında hiçbir hizmetimiz olmayacak. Burası tamamen Karabük Belediyesi'nin personeli ile yapılmış olan bir çalışma ile gerçekleştirilmiştir. Buraya 300 bin liraya yakın para harcandı. Bu parasının hepsi sizin paranız, Karabük Belediyesinin parası değil. Bizler Karabük halkından toplamış olduğumuz parayı tekrar Karabüklülere hizmet olarak geri vermeye çalışıyoruz. Çok yakında Öğlebeli Mahallesi'ndeki sosyal yaşam merkezinin de açılışı yapacağız. Daha sonra Kurtuluş Mahallesi'nde, tekrar 5000 Evler Mahallesinde sosyal yaşam merkezleri yapılacak" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Çerçiler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılış kurdelesi kesilerek mahalle halkının hizmetine açıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile