5 Ülkeden 15 Ögretmen Denizli'de Proje Egitime Katildi

5 Ülkeden 15 Ögretmen Denizli'de Proje Egitime Katildi

Pamukkale Rehberlik ve Arastirma Merkezi’nin ev sahipliginde gerçeklesen Pamukkale Ram Erasmus+ projesine, proje ortagi olan Portekiz, Yunanistan, Kibris, Ispanya ve Romanya’dan toplam 15 ögretmen katildi. Yetersizligi olan ögrencilerin ve bu ögrencilerle çalisan ögretmenlerin refahini artirmayi hedefleyen projede 6 farkli yöntemin egitimleri tamamlandi.



Pamukkale Rehberlik ve Arastirma Merkezi’nin ortagi oldugu “School Well-Being 4 All” Erasmus+ projesinin ikinci hareketliligi 04-08 Mart tarihleri arasinda Denizli’de gerçeklestirildi.

Yetersizligi olan ögrencilerin ve bu ögrencilerle çalisan ögretmenlerin refahini artirmaya dönük çesitli çalismalarin yayginlastirilmasini amaçlayan proje kapsaminda, hareketlilik günleri boyunca 6 farkli yöntemin egitimleri tamamlandi. 4 günlük ziyaret sürecinde katilimcilar, Orff Schulwerk Yaklasimi, Akran Zorbaligini Önlemede Egitsel Oyun Kullanimi, Hayal Etme Yöntemi ile Öfke Yönetimi, Müzik Terapi, Aerobik ve Stres Azaltma Faaliyetleri ile Duygular ve Duygu Farkindaligi konularinda teorik ve uygulamali sekilde bilgi edindiler.

Etkinlikler Pamukkale Rehberlik ve Arastirma Merkezi, Oktay İçel Özel Egitim Anaokulu ve Dentas Özel Egitim Uygulama Okulu’nda gerçeklesti. Ilimizdeki farkli okul ve kurum türlerini yakindan görme ve inceleme sansina sahip olan konuklarimiz, özel egitim alaninda yapilan çalismalara hayran kaldiklarini, egitim alanlarini, okul ve kurumlarin imkanlarini çok begendiklerini dile getirdiler.

Egitimlerin yani sira Denizli’nin çesitli lezzetlerini tatma ve turistik yerlerini gezme firsati da bulan konuklar, Denizli’yi çok begendiklerini, çok düzenli bir sehir oldugunu ve pek çok imkana kolaylikla ulasabilmenin çok avantajli oldugunu vurguladi.

Dört günlük ziyaretin ardindan, yapilan tüm çalismalardan ve konukseverligimizden memnuniyetlerini dile getirerek ülkelerine geri dönen katilimcilar, baska projelerde de birlikte çalismak istediklerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile