5. Ulusal Bitki Besleme Ve Gübre Kongresi

5. Ulusal Bitki Besleme Ve Gübre Kongresi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "5

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "5. Ulusal Bitki Besleme ve Gübre Kongresi"nin açılışı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süer Anaç, Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları'nın da katıldığı kongrede 60 bildiri sunulacak.
Açılış konuşmasında tarımın Türk toplumunun en temel çıktısı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Bilimsel bilginin topluma yayılmasından ve bunun sanayide bir çıktıya dönüştürülmesinden üniversiteler sorumludur. Bilimsel çalışmalar sonucunda elde edilen veriler sonuç odaklı olarak kullanılmalı. Bu kongrede katılımcıların deneyimi çok önemlidir. Tarım ülkemizin lokomotif sektörlerinden biridir. Bilimsel bilgiyle gelişecek iyi tarım uygulamaları her şeyin önüne geçecektir" diye konuştu.
Sağlıklı tarımsal üretimin ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösterdiğini belirten EÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Anaç, "Tarımsal alanların niteliğini bozmak bitkisel üretimi ve toprağın verimliliğini azaltmaktadır. Tarım ülkemiz için son derece önemli bir sektördür. Bu önemli sektörün bilimle gelişmesi ve bilginin de çiftçilerle buluşması gerekmektedir. Bu bağlamda kongremizin araştırmacılara ve üreticilere faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise; "Dünyamız günümüzde enerji, su ve gıda unsurlarının pazar yönetimi mücadelesine sahne olmaktadır. Dünyadaki uluslararası güçler gıda arzını ele geçirmeye çalışmaktadır. Buna karşı koyabilmek için kaynaklarımızı ve biyo çeşitliliğimizi akıllıca kullanmalıyız. Ülkemiz ürün çeşitliliği ve verimlilik açısından çok avantajlı durumdadır. Avrupa ülkelerinin tamamında 2 bin 400 endemik bitki yetişirken, bu rakam ülkemizde 4 bindir. Ülkemiz yıllar içinde tarım alanında önemli mesafeler katetmiştir" dedi.
17 Eylül 2010 gününe kadar devam edecek olan kongrenin oturumları Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonu ile İdris Kovancı Salonunda gerçekleşecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile