'5. Uluslararasi Yesilay Karikatür Yarismasi'nin Sonuçlari Açiklandi

Bu yil 69 ülkeden 1088 karikatüristin 2 bin 34 eser ile basvuru yaptigi yarismada, birincilik ödülünü Türkiye'den Gökçen Çukadar, ikincilik ödülünü Küba'dan Aristides Hernandez Guerrero ve üçüncülük ödülünü Brezilya'dan Ray Costa Nascimento aldi.

"Yeni Nesil ve Yeni Nesil Bagimliliklar" temasiyla bu yil besincisi düzenlenen "Uluslararasi Yesilay Karikatür Yarismasi"nda ödüller sahiplerini buldu.

Yesilay tarafindan alkol, uyusturucu madde, tütün ve teknoloji bagimliligina karsi uluslararasi kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu konuda düsünmelerini saglamak amaciyla düzenlenen yarismanin ödül töreni, çevrim içi gerçeklestirildi.

- Yarismaya bu yil 69 ülkeden 1088 karikatürist basvuru yapti

Bu yil 69 ülkeden 1088 karikatüristin 2 bin 34 eserle basvuru yaptigi yarismada, birincilik ödülünü Türkiye'den Gökçen Çukadar, ikincilik ödülünü Küba'dan Aristides Hernandez Guerrero ve üçüncülük ödülünü Brezilya'dan Ray Costa Nascimento aldi.

Yarisma kapsaminda verilen basari ödüllerine Tayland'dan Anya Orlova, Iran'dan Ehsan Ganji ve Mehdi Azizi deger görüldü. Yarismada ayrica "Mazhar Osman Ödülü"nün sahibi Türkiye'den Kürsat Zaman oldu.

Ödül töreninde konusan Yesilay Bilim Kurulu Baskani ve yarismanin jüri üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan, bagimlilikla mücadele amaciyla düzenlenen yarismaya gösterilen ilginin, umut ve cesaret verici oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Yarismaya gösterilen ilgi kadar gönderilen karikatürlerin kalitesi de beklentilerimizi en iyi sekilde karsiladi. Sadece ödül kazananlar degil sergilenmeye deger bulunan karikatürler de Yesilay'in farkindalik çalismalarinda etkin olarak kullanildi. Hedeflendigi gibi karikatürler, genis kitlelerin gündemine bagimlilik sorununu tasimayi basardi."

Çelikcan, onlarca ülkeden yüzlerce karikatüristin yarismaya katildigini aktararak, "5 yil içinde geldigimiz bu heyecan verici asama, hepimize gurur ve mutluluk veriyor." diye konustu.

Törene, Yesilay Genel Baskan Vekili Mehmet Dinç de video mesaj gönderdi.

Birlesmis Milletler Uyusturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafindan düzenlenen Narkotik Uyusturucular Komisyonu Toplantisina (CND) katilan Yesilay, yarismanin kazanan eserlerinden olusan sergiyi, 3 yildir Viyana'da ziyarete açiyor.

Yarismaya katilan eserler, ayni zamanda "www.yesilay.org.tr" adresinde yer alan sanal sergiyle de görülebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile