5 Yasindaki Ali Miraç 'Oyun Terapisi' Ile Dikkat, Konsantrasyon Problemlerinden Kurtuldu

5 Yasindaki Ali Miraç 'Oyun Terapisi' Ile Dikkat, Konsantrasyon Problemlerinden Kurtuldu

Dikkat, konsantrasyon, dürtü kontrolü ve hareketlilik gibi konularda problem yasayan 5 yasindaki Ali Miraç Özdemir, Esenyurt Belediyesi’nden aldigi ‘Oyun Terapisi’ dersi ile tüm problemlerinden kurtuldu. Aldigi egitimlerin ilaçtan daha faydali oldugunu söyleyen Anne Ömür Özdemir, “Oglumun kirmadan, dökmeden bir seyi tamamladigini gördüm. Bu beni çok mutlu etti” dedi.

Esenyurt Belediyesi’nin ilçedeki özel gereksinim gerektiren çocuklar için faaliyete geçirdigi Özel Egitim Merkezi, umut olmaya devam ediyor. 5 yasindaki Ali Miraç Özdemir de bunlardan birisi. Merkeze ilk geldiginde dikkat, konsantrasyon, dürtü kontrolü, hareketlilik gibi konularda zorluk çeken Ali Miraç Özdemir, aldigi ‘Oyun Terapisi’ egitimleri sayesinde hem kendini ifade etmeye basladi hem de hareketliliginde azalma oldu.

“Belirtilerin azaldigini gözlemledik”

Bir yildir Ali Miraç ile oyun terapisi seanslari yaptiklarini söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Aydan Zilek Özden, “Ali Miraç’a özel planladigimiz programda dikkati gelistiren, dürtü kontrol mekanizmasini güçlendiren, gerginligi azaltmaya yönelik oyunlar oynadik. Uyguladigimiz programla belirtilerin gözle görülür derecede azaldigini fark ettik. Etkinliklerde ve oyunlarda geçirdigi zamanin arttigini, kendini ifade etme yöntemleri buldugunu, dürtü ve hareketliliginde azalma oldugunu gözlemledik” dedi.



“Özel egitim merkezi iyi ki var”

Aldigi derslerin çok fayda sagladigini belirten Anne Ömür Özdemir söyle konustu: “Oglum anaokuluna gidiyordu. Sonra okulda sorunlar oldugu, Ali’nin okulda durmadigi, derslere katilmadigi ve bununla ilgili terapi almasi gerektigi söylendi. Ilçe belediyemizi aradim. Sonrasinda randevumuzu olusturduk. Çocugumu okuldan aldim ve burada egitim görmeye basladi.

Hocamiz çok özverili davrandi. Önce kendini sevdirdi. Benim de evde gördügüm kadariyla Ali Miraç daha çok oturup bir oyunu devam ettirdi, kirmadan dökmeden bir seyi tamamladigini gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Bu çok degerli. Esenyurt Belediyesi Özel Egitim Merkezi iyi ki var. Buranin faydasi ilaçtan daha fazla oldu.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile