50 Yildir El Emegi Göz Nuru Yorganlari Nakis Nakis Isliyor

50 Yildir El Emegi Göz Nuru Yorganlari Nakis Nakis Isliyor

Kahramanmaras’ta yorgan ustasi, el emegi göz nuru yorganlari 50 yildir nakis nakis isleyerek, müsterilerin begenisine sunuyor.

Dulkadiroglu ilçesi Fevzipasa Mahallesi’nde Osmanli döneminden kalma sirikli yorgan yapan Ali Kösesakal, model model, çesit çesit, renk renk yorganlari isleyerek meslegini devam ettiriyor.

Meslegini severek yaptigini söyleyen Kösesakal, "Ben yorganciliga çiraklik, kalfalik ve ustalik olmak üzere tam 50 yildir devam ediyorum. 9 yasinda bu meslege adim attim. Su anda usta olarak devam ediyorum. Ben bu meslegimi severek ve isteyerek yapiyorum. Çok sükür rizkimiz bu isteymis. Ben su an 61 yasindayim. Benden baska bu isi yapabilecek kimse yok tek üzüldügüm nokta bu. Hangi meslekten olursa olsun bu tür mesleklere geldiginde çirakliktan baslayacak. Daha sonra usta olacak" dedi.

Yorganlarin hepsinde çok büyük bir emek oldugunu anlatan Kösesakal, "Buraya geliyorlar, begeniyorlar, desenlerine bakiyorlar renklerine bakiyorlar istedikleri sekilde aliyorlar. Dügmeli, ilikli olan yorganlar daha kullanisli yorganlar. Kolay yikanabilen ürünler. Istedikleri modelleri siparis verebilirler. Ister malzemesini kendisi getirecek, isterlerse de biz burada yapiyoruz ve kendilerine teslim ediyoruz" ifadesini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile