500 Bin Kitap Bu Fuarda Kitapseverlerle Bulusuyor

500 Bin Kitap Bu Fuarda Kitapseverlerle Bulusuyor

Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde ikincisi düzenlenen kitap fuarinda 500 bin kitap, kitapseverlerin begenisine sunuldu.

Çayirova Belediyesi tarafindan 2. kez düzenlenen kitap fuari, gerçeklestirilen tören ile birlikte kapilarini kitapseverlere açti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde açilisi yapilan fuari vatandaslar 31 Ekim tarihine kadar ziyaret edebilecek. 10 gün boyunca devam edecek olan fuar da vatandaslar, kitaplarin yazarlariyla da sohbet etme imkani bulacak.

Programin açilisinda konusan Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi, ilçede ilk kitap fuarini 2019 yilinda gerçeklestirdiklerini söyleyerek, “Çayirova’da ilk defa düzenlenen Kitap Fuari’ni baslattik. 2020’de maalesef salgin kosullari sebebiyle bu fuari gerçeklestiremedik. Ama bu yil daha dolu bir programla fuarimiz halkimiza açik olacak. Fuar kapsaminda ilçemizde bulunan ilkögretim ögrencilerimize tasarruf ve sorumluluk bilincini asilamak amaciyla 14 bin kumbara dagitimi gerçeklestirdik. 10 gün sürecek fuarda birbirinden degerli yazar ve akademisyenimizi agirlayacagiz. Toplamda 31 söylesi programimizin 14’ünü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezimizde, 17’sini ilçemizde bulunan okullarda gerçeklestirecegiz. Ilçemizde bulunan 17 farkli okulumuzda gerçeklestirecegimiz söylesilerde konuk yazarlara ait toplam 5 bin adet kitabi ögrencilerimize hediye edecegiz” dedi.



“Kitap kumbarasina birakilan kitaplar geri dönüsüme kazandirilacaktir”

Sifir Atik sisteminin önemini vurgulamak amaciyla fuari ziyaret eden vatandaslara geri dönüsümü olmayan malzemelerden yapilan çantalar yerine geri dönüstürülebilir torbalarla hizmet sunacaklarini belirten Çiftçi, “Okumayi tesvik amaciyla ziyaretçilerin fuar alaninda bulunacak kitap kumbarasina birakacaklari belli miktardaki eski okuma kitaplarina karsilik, fuar alaninda bulunan stantlardan yenisini temin edebilecekleri hediye kartlari verilecektir. Kitap kumbarasina birakilan kitaplar da geri dönüsüme kazandirilacaktir. 31 Ekim’e kadar sürecek olan bu kitap günlerinin insallah daha büyük alanlarda gerçeklesecek bir gelenegin ilk tohumu olacaktir” diye konustu.

Açilis konusmasinin ardindan protokol üyeleri açilis kurdelesini keserek, fuar alanini gezdi. Ögrencilerle sohbet eden protokol üyeleri, daha sonra okullara destek için fuar alanina kurulan kumbaraya kitap bagisi yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile