51 Yillik Arzuhalci Özgünetey Açiklamasi 'Bu Isin Fazla Ömrü Yok, En Fazla 2 Seneye Biter'

51 Yillik Arzuhalci Özgünetey Açiklamasi 'Bu Isin Fazla Ömrü Yok, En Fazla 2 Seneye Biter'

10 yasindan beri arzuhalcilik yapan 61 yasindaki Nail Özgünetey, 2022 yilinda arzuhalcilik mesleginin durma noktasina geldigini ifade ederek, "Arzuhalciler eskiden daha fazlaydi. Ufak dilekçeler kalkti. Yarin bir gün bu is bitecek. Bu isin fazla ömrü yok, en fazla 2 seneye biter" dedi.



Samsun Adliyesi binasinin karsisinda eski metruk binanin giris katinda arzuhalcilik yapan Naim Özgünetey, ilk olarak babasinin küçük yasta hediye olarak aldigi daktilo ile meslege meraki basladi.

Is takipçiligi yaparak meslegi ögrenen Özgünetey, 51 yildir arzuhalcilik meslegini yapiyor. 2021 yilinda islerinin iyi gittigini fakat 2022 yilinda meslegin oldukça durgun oldugunu belirten Naim Özgünetey sadece vakit geçirdigini söyledi.



Meslege dair bilgiler aktaran Özgünetey, "Rahmetli babamin yaninda çocukken çalisiyordum. Rahmetli babam emlakçilik yapiyordu. Onun yaninda takilirken is takipçiligi yapmaya basladim. Tapu isleri beyanname üzerine isler yapiyordum. 1987 yilinda evlendim. 1994 yilinda Samsun Adliyesinin önüne tezgah attim. 2015 yilina kadar seyyar arzuhalci olarak çalistim. 2015’ten bu yana ise yazihanelerde dilekçe yaziyorum. Islerimiz su an durgun açilmasini bekliyorum. 2021 yilinda islerimiz iyiydi. 2022 yilinda ise isler durmak noktasina geldi. Bosanma davalari, tahliye davasi, Yargitay, istinaf, is mahkemelerine dilekçe isleri geliyor. Su anda durma noktasindayiz. Ben bilgisayarla yazmiyorum. Daktilo ile yaziyorum. Kisinin kimlik bilgileri bende kalmiyor. Kimlik bilgilerini kendisi alip götürüyor. Su an isler durgun oldugu için sadece vakit geçiriyorum. Ben kahve olayini sevmem. Önemli olan meslegini yapmaktir. Bu meslegimi yaparken 2 çocugumu da okuttum. Arzuhalciler eskiden daha fazlaydi. Ufak dilekçeler kalkti. Yarin bir gün bu is bitecek. Bu isin fazla ömrü yok, en fazla 2 seneye biter" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile