'5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuari 24' KTO Karatay Üniversitesi Ev Sahipliginde Basladi

'5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuari 24' KTO Karatay Üniversitesi Ev Sahipliginde Basladi

Ögrenci ve mezunlarin is hayatini yakindan taniyabilmeleri, sektöre dair güncel gelismeleri dogrudan sektör temsilcilerinden ögrenebilmeleri, staj ve is imkanlarini degerlendirebilmeleri için Konya’daki üniversiteler bir ilke imza atti.

“5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuari 24” Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Gida ve Tarim Üniversitesi is birliginde, Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliginde, Konya Valiligi koordinasyonunda ilk kez gerçeklestiriliyor. Açilis töreninde KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “Konya Valiligi, üniversitelerimiz, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ve Konya Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’nün katkilariyla, üniversitemiz ev sahipliginde düzenlenen fuarimiz, ögrenci ve mezunlarimizin is dünyasini yakindan tanimalari, sektör temsilcileriyle dogrudan iletisim kurarak güncel gelismeleri takip etmeleri, staj ve is imkanlarini degerlendirmeleri için önemli önemli bir firsattir. Bu fuarda Konya’mizin birbirinden degerli firma ve kurumlari, ögrencilerimizle bir araya geliyor, bu vesileyle tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Rektör Ortaç, “Fuar boyunca bol bol iletisim kurun, sorular sorun, bilgi alin ve kendinizi tanitin. Unutmayin ki, kariyerinizin temellerini atmak için en iyi zamanda ve en iyi yerdesiniz” ifadelerini kullandi.

KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Dr. Murat Karakoyunlu da, “5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuari 24’te yer almaktan onur ve gurur duyuyoruz. Inaniyoruz ki bölgemizdeki kalkinmayi destekleyecek en büyük aktör, üniversitelerimizdir. Ülkemizin gelecegine adim atacak gençlerimizin rotalarini belirlemelerine destek amaciyla düzenlenen bu etkinlikte yer almaktan dolayi onur duyuyoruz. Tüm katilimcilara ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklide konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan, KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Faruk Ünsaçar’in moderatörlügünde, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Dr. Murat Karakoyunlu, Konya Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu Baskani Memis Kütükcü’nün konusmalariyla “Is Dünyasi Ögrencilerden Ne Bekliyor” konulu açilis paneli gerçeklestirildi.

41 firma, 16 oturum ve yüzlerce yeni hikayeyle ögrencilerin kariyerine isik tutulacak “5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuari 24” programi, 08-09 Mayis 2024 tarihleri arasinda ziyaretçilere açik olacak. Yaklasik 15 bin üniversitelinin katiliminin öngörüldügü program hakkinda detayli bilgiye www.karatay.edu.tr web adresi üzerinden ulasilabilir.

“5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuari 24” programinin açilis törenine; KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskan Vekili Ramazan Biberci, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Gida ve Tarim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Emrullah Eken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Birekul, Konya Ovasi Projesi Bölge Kalkinma Idaresi (KOP) Baskani Dr. Murat Karakoyunlu, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu Baskani Memis Kütükcü, Konya Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, Konya Sanayi Odasi Baskan Yrd. Ömer Faruk Iyibildiren, Konya ISKUR Il Müdürü Emrah Keles birçok kurum ve kurulus müdürü, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile