6+2+2 yabancı dönemi - SPOR

TFF’nin aldığı karar uyarınca, Süper Lig kulüpleri 10 lejyoner futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek. Bu oyuncuların 6’sı sahada, 2’si kulübede, 2’si ise tribünde olacak

 

TFF’nin aldığı karar uyarınca , Süper Lig kulüpleri 10 lejyoner futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek . Bu oyuncuların 6’sı sahada , 2’si kulübede , 2’si ise tribünde olacak

Ve futbolda 10 yabancı dönemi başladı . Kulüpler Birliği’nin son toplantısında görüşüp , Futbol Federasyonu’na sunduğu 6+2+2 yabancı formülünü TFF Yönetim Kurulu dün karara bağladı . Karar uyarınca 2010-11 sezonunda Süper Lig’de mücadele edecek kulüplere 10 Haziran’da başlayacak transfer döneminde 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama izni verildi . Buna göre ; kulüplerin sözleşme yaptıkları 10 yabancının 8’i maç kadrosunda bulunabilecek .

SUÇU KİMSEYE ATMIYORUZ

Kadroda bulunan yabancı oyuncuların 6’sı takımı adına sahada yer alabilecek . 2 yabancı oyuncu ise kulübede oturabilecek ve sonradan oyuna dahil olabilecek . Yani bir kulüp , 10 yabancıdan 8’ini bir haftada oynatabilecek . 2 oyuncu ise tribünde oturacak . Tribünde oturan futbolcu bir sonraki hafta istenirse 18 kişilik maç kadrosuna alınabilecek . Federasyon ayrıca Bank Asya 1 . Ligi için de yabancı statüsünü değiştirdi .

SUÇU KİMSEYE ATMIYORUZ

1 . Lig takımları 1 Ocak 1987 ve daha sonra doğmuş 3 yabancı futbolcuyla anlaşma yapabilecek . Ayrıca Türki cumhuriyetlerden 2 futbolcu alabilecek . Süper Lig’den düşen takımlar , yabancı kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı kullanabilecek . 10 Haziran’da başlayacak transfer dönemi 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek .

Genç Türkler’in önü kesildi

Karar çok yanlış . Sağlıklı bulmuyorum . Zaten yüksek maliyetlerle oyuncu alınıyor . Kulüplerimiz 1-2 yabancı oyuncu alırken bile sıkıntı yaşıyor . 10 taneyi nasıl alacaklar . İyi kaliteyi 10 yabancıyı nereden bulacaklar . Kulüpler daha zor duruma düşecek . Alt yapıdan yetişen futbolcuların önü kapanacak . Kulüplerin gelirleri bu yanlış transerlerle çarçur edilecek . Federasyon , bu tercihi ile Türk futbolunun geleceğini baltaladı . • SERGEN YALÇIN

Gümüşdağ : Avantaj olduğunu düşünüyorum

İstanbul BŞ Başkanı Göksel Gümüşdağ , 6+2+2 yabancı kararına olumlu baktığını söyledi . Gümüşdağ , “Kulüpler Birliği’nde bu yönde bir karar almıştık . Yabancılarıyla sözleşme uzatma , uzatamama konusunda büyük sorunlar yaşayan kulüpler var . Ben TFF’nin 10 yabancı kararının bu bakımdan bir avantaj olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu .





Star Gazete
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile