6 Çocuğunu Aynı Anda Sünnet Ettirdi

Hatay‘ın Erzin ilçesinde en küçüğü 5 en büyüğü 15 yaşında altı kardeş sünnet oldu.

Hatay‘ın Erzin ilçesinde en küçüğü 5 en büyüğü 15 yaşında altı kardeş sünnet oldu.

Maddi imkânsızlıklar yüzünden altı erkek çocuğunu sünnet ettiremeyen baba Ahmet Çelik’in imdadına devlet yetişti. Çocuklar Erzin Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen merasimle devlet hastanesinde sünnet ettirildi.

Erzin‘de eşine pek rastlanmayan türden bir sünnet töreni yapıldı. Maddi imkansızlıklar yüzünden çocuklarını sünnet ettiremeyen baba Ahmet Çelik‘in altı çocuğu devlet imkanları ile sünnet ettirildi.Sünnet törenin de renkli görüntüler de yaşandı.

Sait (15) Ebubekir (13) İbrahim (11) Sinan (9) Enes (7 ) ve Muhammet Emin‘e (5) Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından alınan sünnet kıyafetleri giydirildi.

Kaymakamı İskender Yönden altı kardeşe çeyrek altın taktı. İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler‘in yaptığı duanın ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Çocuklarını maddi imkânsızlıklar yüzünden sünnet ettiremediğini söyleyen Baba Ahmet Çelik, aile olarak geçimlerini mevsimlik işçi olarak çalışarak kazandıklarını söyledi. Biri kız olmak üzere toplam sekiz çocuğu olduğunu anlatan baba Ahmet Çelik ‘’En büyük oğlum yaşarı küçükken sünnet ettirdim. Daha sonra dünyaya gelen çocuklarımı ise maddi imkânsızlıklar ve göçebe bir hayat yaşadığımız için sünnet ettiremedim’’ dedi.

Bir süre önce narenciye işinde çalışmak için Erzin’e geldiklerini belirten baba Ahmet Çelik, "Çocukların sünnetsiz olduğunu mahallenin imamına söylemiştim. O da durumu Kaymakam İskender Yönden’e bildirmiş. Devlet çocuklarım için merasim düzenledi." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile