6 Ergenekon şüphelisi için tutuklama talebi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 6 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklanma...



Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 6 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerin, Ergenekon soruşturmasında yargı sürecini etkilemeye yönelik faaliyetlerde bulundukları ileri sürülüyor.
İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen ve hakim ile savcıların kullandığı bölümden bahçeye alınarak araçtan indirilen 6 kişi, adliyenin yemekhanesinde bir süre bekletildi. Şüpheliler İP Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz, avukatlar Kutbettin Kaya, Ali Hadi Emre ve Tülay Bekar ile emekli Albay Cafer Balçık ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, sırayla adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 6 kişi, ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Şahıslar, Ergenekon'da yargı sürecini etkilemeye çalışmakla suçlanıyor. Aynı soruşturma kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay da gözaltına alınmıştı.
Mustafa Turan İSTANBUL

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile