6. Geleneksel Karakaya Bahar Şenliği

Aydın'ın Söke ilçesinde "6. Geleneksel Karakaya Bahar Şenliği" yapıldı.

Söke Kaymakamlığı, Söke Belediyesi ile Eko Sistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği'nce (EKODOSD) organize edilen Karakaya Şenlikleri, Karakaya mahallesinde gerçekleştirildi.

Beşparmak Dağlarında bulunan 8 bin yıllık tarihi kaya resimlerinin tanıtılması ve korunması amacıyla 6 yıldır yapılan 'Karakaya Bahar Şenliği'nde yöresel halk oyunları, müzik grupları, tiyatro gösterileri yapıldı, ayrıca çevre yerleşim merkezlerinde üretilen yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.
Şenliğe, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve davetliler katıldı.

Vatandaşlar şenlik alanına güzel havadan faydalanarak piknik yaptı, oyunlar oynadı.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yaptığı konuşmada, daha önce köy olan Karakaya'nın Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla mahalle olduğunu belirterek; "Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri olan Karakaya'da yapılan şenliğimize artık daha fazla destek olacağız ve geleneksel kaya resimleri şenliğimizi daha büyük kitlelere duyuracağız" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya şenliğinde ortamın çok güzel olduğunu belirterek; "Ancak bu şenliği ulusal ve uluslararası hale getirilmesi gerekir. EKODOSD ve muhtarlar iyi çalışmalar yaptı. Bundan sonra Söke ve Aydın Büyükşehir belediyelerinin bu şenliğe daha fazla önem göstermesi gerekir" diye konuştu.

Karakaya mahalle muhtarı Hümmet Ali Yılmaz ise 1994 yılında keşfedilen tarihi kaya resimlerini daha ileriye taşımak istediklerini dile getirdi.
Yılmaz, "Gerçekleştirdiğimiz kaya resimleri şenliği 6 yıldır devam ediyor. Afişlerimiz ile tarihi kaya resimlerini gelen misafirlerimize anlatıyoruz. Eğer görmek isteyen olursa köylülerimiz kendilerine rehberlik ediyor. Geleneksel hale gelen şenliğimizi dünyaya duyurmak istiyoruz" dedi.

Ekodosd Başkanı Bahattin Sürücü ise, geleneksel hale gelen şenliğin önemine değinerek, tarih öncesi kaya resimlerinin korunması ve tanıtılması konusunda çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile