6. Gida- Tarim Ve Hayvancilik Fuari Yogun Ilgi Görüyor

6. Gida- Tarim Ve Hayvancilik Fuari Yogun Ilgi Görüyor

Adiyaman’da bu yil 6.’si gerçeklestirilen Gida-Tarim Hayvancilik Fuari yogun ilgi görüyor.

Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi Fuar Merkezi’nde Medya Trend Fuarcilik ve Organizasyon tarafindan bu yil 6.’si düzenlenen ve 11 Mayis tarihinde açilisi yapilan Gida-Tarim ve Hayvancilik Fuari 15 Mayis tarihine kadar devam edecek. Birçok gida ürünü ve tarim aletlerinin yer aldigi fuarda bu yil farkli stantlarda yerini aldi. Dron ile görüntüleme ve ilaçlama sistemlerinden çiftçilere hibe projeleri hazirlayan danismanlik firmalari da fuarda hizmet veriyor.

Medya Trend Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Gül, fuarlarin tanitim için oldukça önemli olduguna dikkat çekerek, “Fuarcilik Adiyaman’da bir sektör haline geldi. Bu gida, tarim ve hayvancilik fuarinin 6.’sini düzenliyoruz. 70’in Üzerinde firma fuar alanimizda yerini aldi. Bu fuarlarimizin ülkemiz ve ilimiz için hayirlara vesile olmasini diliyoruz” dedi.

Tarimda teknolojik aletlerin hizla yenilendigini vurgulayan Tarim ve Orman Il Müdürü Nurettin Kiyas, “ Fuarlarin firmalarin kendi ürünlerini tanitmasi, diger taraftan çiftçilerimizin özellikle yenilikleri takip etmesi açisindan tarima büyük katkisi var. Traktör, ilaç, tarim aletleri, fidan, tohum gibi ürünlerin satisi fuarlarda daha uygun oldugu için tüm kesim tarafindan ilgi görüyor. Bölge çapinda hatri sayilir bir fuardir” seklinde konustu.

Çiftçilere proje konularinda danismanlik hizmeti sunan Ziraat Mühendisi Gizem Bilgili ise, “Tarim ve Orman Bakanligi ile Avrupa Birliginin çok fazla hibe projeleri var ama çiftçilerimizin bunlarin çogundan habersiz. Bizler burada çiftçilerimize ne yapmak istediklerini soruyoruz ve en uygun projeyi sunuyoruz” cümlelerini kullandi.

Fuara katilan firma yetkililerinden Firat Toprak ise konusmasinda, “Her sektörde oldugu gibi teknoloji tarimsal alanda da gelisiyor. Bizlerde sürekli yenilenen bu teknoloji aletlerini tarimda kullaniyoruz. Ve tarimsal ilaçlamada teknolojiden faydalanarak dron ile görüntüleme ve ilaçlama çalismalari gerçeklestiriyoruz” dedi.

Fuara katilan firma yetkililerinden Musa Yildirim ise fuarlarin öneminden bahsederek, “Fuarlar üretici ile saticinin bulustugu, farkli fikirlerin ortaya çiktigi bir yerdir. Bizler buraya gelen çiftçilerimize firmamizin tanitimi disinda hangi ürünlerin nasil üretilecegini, nasil pazarlanacagini ve konusunda bilgiler veriyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile