Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in kültür sanat faaliyetlerine verdigi önem dogrultusunda yogun ilgi gören ve büyük begeni toplayan etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Baskan Büyükkiliç, kültür sanat etkinlikleri dalinda Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen, hikâyeye ilgi duyan edebiyat âsiklarini desteklemek amaciyla düzenledikleri hikâye yarismalarinin, bu yil altincisinin düzenlenecegini belirterek, “Birçok alanda oldugu gibi kültür sanat etkinlerinde de öncü olmaya, edebiyat asigi hikâye severlerimizi desteklemeye devam ediyoruz” dedi.
Her yil düzenlenen hikâye yarismasina yogun bir ilgi oldugunu belirten Büyükkiliç, “Okuyan, yazan, edebiyata gönül veren birçok vatandasimiz her yil düzenlenen hikâye yarismamiza yogun ilgi gösteriyor. Bizlere de bu ilgiyi ve edebiyat sevgisini desteklemek düsüyor. Bu kapsamda geleneksel hikâye yarismamizin bu yil altincisini düzenliyoruz. Hikâyeye ilgi duyan herkesi 6. Hikâye Yarismamiza katilmaya davet ediyorum” diye konustu.
Ulusal çapta düzenlenen ve hikâye konusunun ‘serbest’ oldugu ödüllü yarismada dereceye giren; birinciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin ve 3 adet mansiyon ödülü olarak biner TL olmak üzere toplam 18 bin TL, yarismacilari destek ve tesvik için takdim edilecek. Geçtigimiz yillarda yogun katilimla düzenlenen hikâye yarismasinin 6’ncisi için basvurular, 11 Subat 2022’de baslayacak. Yarismaya katilim için son basvuru tarihi ise 6 Mayis 2022 olarak belirlendi.
Yarismaya katilimlarin sona ermesiyle, 27 Haziran 2022’de sonuçlari açiklamak üzere, hikâyeler arasindan dereceye girecek olanlarin degerlendirilmesi gerçeklestirilecek. Dereceye girerek, ödüle layik görülecek hikâyeleri seçecek kurul, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Salih Özgöncü, Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kiliç, Hikâyeci /Elestirmen Necip Tosun, Hikâyeci Cemal Sakar, Hikâyeci Güray Süngü, Hikâyeci Mustafa Çiftci, Yazar Abdullah Harmanci, Hikâyeci Nurkal Kumsuz, Hikâyeci Hüdaverdi Aydogdu ve Balikesir Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Narli’dan olusuyor.
6. Hikâye Yarismasi’na basvurular, 11 Subat Cuma günü Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin www.kayseri.bel.tr adresi üzerinden yapilabilecek.
6. Hikaye Yarismasi Basliyor
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, her yil geleneksel olarak düzenlenen ve hikâye severler tarafindan büyük ilgi gören hikâye yarismasinin altincisinin basvurularinin 11 Subat’ta baslayacagini duyurdu.



















