6. Sanayi Odakli Ögrenci Projeleri Yarismasi Sonuçlandi

6. Sanayi Odakli Ögrenci Projeleri Yarismasi Sonuçlandi

Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlügü (AOSB) ve Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu isbirliginde bu yil 6’ncisi gerçeklestirilen Sanayi Odakli Ögrenci Projeleri Yarismasi’nda dereceye giren ögrenciler ödüllendirildi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlügü Seyhan Salonu’nda Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun düzenledigi etkinlikte, farkli programlardan ögrencilerin projeleri yaristi. Genç yeteneklerin sanayiye yönelik çözüm odakli projeleriyle gelecege yön verdigi etkinlik; saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan yarismaya katilan projelerin jüri degerlendirme sürecini anlatan slayt gösterimi yapildi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, açilis konusmasinda, bu tür yarismalari sadece bir etkinlik olarak düsünmediklerini belirterek, “Biz girisimciligi ve sanayilesmeyi bu ülkenin esas enerji kaynagi olarak görüyoruz” dedi.

Sanayilesmenin önemine vurgu yaparak, bu konuda insan kaynaginin gerekliligine dikkati çeken Akpinar, ögrencilere seslenerek, “Hepiniz farkli branslarda egitim görüyorsunuz. Gelecekte belki ara eleman degil aranan eleman olacaksiniz. Üniversite sinavlarini önemsiyor olabilirsiniz elbette ancak, hayatin sadece bunlardan ibaret olmadigini bilmelisiniz” uyarisinda bulundu.

Ögrencilere kendilerine inanmalarini, yeteneklerini kesfetmelerini ve takim çalismasini önemsemeleri tavsiyesinde bulunan Ersin Akpinar, “Zorlukla karsilasacaksiniz belki. Bazilariniz askerligi, bazilariniz evliligi bazilariniz çalismayi önemseyecek ama her ne yapiyorsaniz yapin üretkenliginizi azaltmayin” dedi.

Akpinar, yarismada sadece dereceye girenleri degil yarismaya katilan tüm ögrenciler, destekleyici kurumlar ve jüri üyelerini tebrik etti.

AOSB’nin egitime destegi

Ç.Ü ARGE’den sorumlu Rektör Danismani Ögretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Karadag ise yüksek okulun bölge sinirlarinda yer almasinin önemine dikkati çekerek, “Türkiye genelinde çok yüksek okul var ancak, bizim okulumuz kadar organize sanayiden destek olan okul duymadim. Bu nedenle AOSB yönetimine tesekkür ediyoruz” dedi.

Üniversite ve sanayi isbirligi

AOSB’de üniversite ve sanayi isbirliginin saglanabilecegi en güzel ortamin olusturuldugunu vurgulayan Karadag, söyle devam etti:

“Tabi burada sanayicilerimizin bizim ürettigimiz projelere verdigi destegi degerlendirmek gerekiyor. Her fikrin karsiliginda bir deger görmesi çok önemli. O degeri görmedigi takdirde yeni fikirleri ortaya atarken ögrencilerimiz çekingen kalabilirler. Burada her projenin deger gördügüe tanik olmak bizleri ayrica mutlu ediyor.”

Bu yilki yarismaya 41 projenin katildigini belirten Prof. Dr. Faruk Karadag, hepsinin çok kiymetli oldugunu çok güzel sonuçlar doguracagina inandigini ifade ederek, “Bu projelerin gerçeklesmesinde emegi geçen AOSB Bölge Müdürlügüne, ögrencilerimize, mentör hocalarina, jüri üyelerine ve destek verenlere tesekkür ediyorum. Ögrencilerimizin bu proje sayesinde ortaya koyduklari takim çalismasini ve yenilikçi düsünme kabiliyetlerini kutluyorum. Sevgili ögrencilerimiz unutmayiniz ki hepiniz birer potansiyelsiniz yapabileceklerinizin siniri yoktur” ifadelerine yer verdi.

MYO Müdürü Prof. Dr. Nazim Aksaker’in konusmasinin ardindan ödül törenine geçildi. Yarismanin jüri üyeleri, bölüm baskanlari ve mentör hocalarinin tesekkür plaketi ile ödüllendirildigi yarismada dereceye girenlere ödülleri törene katilan protokol tarafindan verildi.

Yarismanin ilk üçe giren projeleri

Yarismada birincilik ödülünü “Insansiz hizli yangin söndürme ve uyari sistemi” projesiyle Tugberk Yigit Kaya ve Alihan Gül kazandi.

“Yüz tanima ile personel/ögrenci kontrol sistemi” projesi ile Emirhan Özdemir, Umut Kutay Kursun, Meliha Girgis ve Mustafa Acar’in ikinciligi kazandigi yarismada üçüncülügü ise “PLC ile Motor Yol Verme ve Motor Devrinin Kontrolü “ projesi ile Abdurrahman Kutlu ve Emre Kara elde etti.

Iyi fikirler kategorisi

Yarismanin “Iyi Fikirler” kategorisinde birinciligi “Numune Tasima” Projesi ile Merve Yaren Kopki, Gökçen Nur Güllüçayir, Yunus Emre Eroglu ve Nuray Kütük, ikinciligi “Yangina ilk müdahale sistemi” projesi ile Gizem Demirci, üçüncülügü ise “Termik Santral Modülü” projesi ile Berke Temizer, Baris Özgüven ve Hizir Özüner aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile