6. Uluslararası Gebze Belediyesi Satranç Turnuvası Yapıldı

6. Uluslararası Gebze Belediyesi Satranç Turnuvası Yapıldı

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Gebze Belediyesi Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası’nda, 10 ülkeden sporcular zamana karşı yarıştı.

Uluslararası Gebze Belediyesi Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası’nın 6.’sı Gebze Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda 10 ülkeden gelen 232 sporcu, en iyi hamleyi yapmak için ter döktü. Programın açılış seramonisinde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, “Gebze bu işe gönül veren belediyelerin içerisinde satrancı en üst noktaya taşıma konusunda çok başarılı olmuş bir belediye. Bu yıl altıncısını yapıyoruz. Uluslar arası Gebze Kurtuluş Hamlesi Satranç Turnuvası. Kocaeli çok örnek bir şehir. Geçtiğimiz yıl Doğru Hamlede Buluşalım projesi ile büyük başarı elde ettiler. Bugün burada altıncısını yaptığımız uluslarası turnuvada 26 ilden sporcular var. Salona girerken baktım doğudan, güneydoğudan, Türkiye’nin her yerinden sporcular var. Turnuva her haliyle çok güzel başladı, çok da güzel biteceğinden eminim” dedi.

Program başlangıcında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, “Türkiye’nin değişik 26 ilinden ve 10 yabancı ülkesinden sporcumuz burada. Satranç bizim için önemli, hakikaten Gebze Belediyesi Spor Kulübümüz’ün branşlarından birisi de satranç. Gençlerimizin zihinsel, bedensel ve ruhsal değerlerinin güçlenmesine çok dikkat ediyoruz. Bunları gerçekleştirdikçe Gebzemizde hayat standardı ve sosyal yapıyı değiştirerek kaliteyi yükselteceğiz. Bunu inşallah bir daha ki yıl yeni salonlarımızda daha da güçlendirerek devam edeceğiz. İnşallah, ümit ederim ki, şehir dışından ve yabancı ülkelerden gelen değerli misafirlerimiz umarız ki iyi vakit geçirirler” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel turnuvanın ilk hamlesini yaparak maçları başlattı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker turnuva sonrası yaptığı açıklamada, “6 yıl önce başlatmış olduğumuz Gebze Satranç Turnuvasını Uluslararası bir turnuva haline getirdik. Burada amacımız sadece Gebze değil aynı zamanda tüm Türkiye’yi de içerisine alan ve yurtdışından gelen yabancı misafirlerimizi kapsayan bir satranç turnuvası. Burada gençlerimizin yurtdışından ve değişik illerden gelen satranç sporcuları ile kaynaşması ve buradaki arkadaşlıkların ilerlemesidir. Geleceğimizin teminatı olan gençler bizim için önemli. Onların yetişmesi önemli. Bunun için de önce zekasını geliştirmesinin en uygun olduğu sporlardan biri satranç. O yüzden bunu Gebze genelinde bütün okullara yayıyoruz ve satranç takımları dağıtıyoruz. Aynı zamanda okullarımızda satranç sınıfları oluşturuyoruz ve parklarımızda, şehrimizde satranç sahaları yapıyoruz. Burada amacımız federasyonumuzla birlikte bunu biraz daha ileri seviyeye taşıyarak bu sevginin genişlemesi ve herkese yayılmasını sağlamaktır. Gebze’de aşağı yukarı 7 bin 500 gencimize her yaz sahip çıkıyoruz. Burada amacımız yeni yapacağımız 1 milyon metrekare boyutundaki spor kompleksinde, gençlerin gelebileceği ve dostluk kuracağı bir ortam oluşturmaktır. Bunu önemsiyoruz. Orada sadece yazın 2 ayında değil, 12 ay boyunca gençlerimize sahip çıkmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"41 genç 41 gelecek Projesi" ile 21 bayan 20 erkek gence eğitim verdiklerini söyleyen Köşker, "Bu kardeşlerimizi değişik okullarımızdan başarılı öğrencilerden seçtik. 6 ay boyunca İstanbul Şehir Üniversitesi ile birlikte yaptığımız çalışma ile bir eğitime tabi tutuldular. Burada 16 branşta ders aldılar. Bu öğrencilerimizin hem tanışma, dostluk oluşturma ve farkındalıklarını hissederek kendi ayaklarının üzerinde durmaları konusunda çalışmalar yürüttük. Sadece eğitim alanında değil gençlerimizin gelişiminin de sağlayarak, kültürel yapılarını eğitim kalitelerini arttırarak geleceğimizi inşa etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Turnuva sonrasında açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ise “Özellikle ben Adnan Başkanımıza spora verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Aslında satranç bütün spor branşlarının temelinde var. Bu turnuva uluslararası bir turnuva. Bu yıl altıncısını yapıyoruz. Bu tür etkinlikleri başlatmak gerçekten çok zor. Bugün burada gerçekten çok güzel bir atmosfer var. 10 ülkeden ve 26 ilden çok kıymetli satranç oyuncuları var bugün burada. Herkesin dikkatlice takip ettiği bir turnuva bu. Bu projeleri biz çok önemsiyoruz. Çünkü ucunda belediyeler var. Biz Gebze Belediyesi gibi belediyelerin ve Adnan Başkanımız gibi Belediye Başkanlarımızın sayılarının çoğalmalarını istiyoruz. Burada sadece çocuklara satranç takımının verilmesi değil, bizim için önemli olan evlere satrancın girmesi aslında. O nedenle satrancın kolay bulunabilir bir branş olması dolayısıyla biz belediyelerin desteğini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile