6 Yaş Arası Çocuklara Aşamalı Dikkat Etkinlikleri Seti

İSTANBUL - Zambak Yayınları, öncelikle ele alınması gereken 48-72 ay çocuklarına yönelik Aşamalı Dikkat Etkinlikleri Seti'ni hazırladı.

Zambak Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, ADES, çocukların düşünme ve öğrenme becerilerini desteklemek adına birçok etkinlik ve alıştırma sayfası içeriyor. Set, "Seçici Dikkat", "Odaklanma ve Konsantrasyon", "Bağlantısal Düşünme", "Mantık-Muhakeme", "Sezgisel Düşünme", "İşitsel Dikkat ve Hafıza" alanlarına yönelik fasiküller hâlinde sunuluyor.

ADES'in konularına göre gruplanmış fasiküller halinde olması, özel tasarlanan cevap tablasını kullandırması, interaktif oyun CD'si ile desteklemesi ve çocukların kendi cevaplarını kontrol edebilecekleri cevap anahtarının olması, seti benzerlerinden ayıran en önemli özellikler olarak dikkati çekiyor.

Seti geliştiren ekipten Uzman Psikolojik Danışman M. Kemal Hayta, sette görsel, zihinsel ve işitsel üst başlıklar, seçici dikkat, odaklanma ve konsantrasyon, sezgisel düşünme, mantık ve muhakeme, bağlantısal düşünme işitsel dikkat ve hafıza alt başlıklarıyla dikkatin her alanına yönelik etkinliğin olduğunu belirtti.

Hayta, görsel materyallerin sınıf ortamlarında, formel eğitimde çokça kullanılmasına rağmen öğrencilerin çoğu zaman sınıfta öğretmeni dinleyerek eğitim-öğretim faaliyetinde bulunduğuna işaret etti. Hayta, "Bu yüzden çocukların işitsel dikkat becerilerini daha anasınıfından itibaren geliştirmek ve daha çok katkı sağlamak için aşamalı dikkat etkinlikleri setinde bir ilk yaptık. İşitsel dikkati geliştirmeye yönelik özel iki kitapçık hazırladık. Öğretmen ya da ebeveyn çocuğa etkinlikleri CD'den dinleterek uygulayabileceği gibi kendileri de okuyabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile