6 Yil Önce Araba Satin Aldi, Basina Gelmeyen Kalmadi

6 Yil Önce Araba Satin Aldi, Basina Gelmeyen Kalmadi

Erzurum’da yasayan Yalçin Yagiz, otomobil almak isterken iddiaya göre dolandirildi. 6 yil önce vadeli sekilde satin aldigi arabanin kredi çekerek borçlarini ödeyen Yagiz, hem arabasindan oldu hem de borca girdi.

Erzurum’da 2016 yilinda vadeli sekilde M.D. isimli bir sahistan ticari taksi olarak kullanmak için araç satin alan taksicilik yapan Yalçin Yagiz, aldigi arabasina hiç binemedi. 6 yil önce karisinin adina yaptigi vekaletle aracini Yagiz’a satan M.D, arabanin borcu bittikten sonra aracin üzerinde kredi borcu oldugu için Yagiz’a aracin baglandigini söyledi.

Yagiz, bankadan kredi çekerek aracin üzerindeki borcu 2022 yilinda ödeyerek araci otoparktan aldi. Arabanin alindigi esnada M.D iddiaya göre, notere giderek vekaleti iptal ettirip Yagiz’i aracini aldigi için polise sikayet etti. Evinin kapisinin önüne arabayi park ettigi sirada polislerle karsilasan Yagiz, vekaletin iptal oldugunu ve aracin M.D’ye ait oldugunu ögrendi. Durum karsisinda saskina dönen Yagiz, hem arabasindan oldu hem de 400 bin TL’lik borca girdi. Öte yandan, M.D’nin araci Yagiz’dan alarak baskasina ticari taksi için kiralandigi da iddia edildi.

“Aracin borcunu ödeyerek satin almama ragmen sahibi bana vermedi”

2016 yilinda vade ile satin aldigi araci borcu bittikten sonra kendisine verilmedigini belirten Yalçin Yagiz, “Bir arkadasim araciligi ile M.D isimli bir sahisla tanistik. Kendisinin vadeli araç sattigini söyledi.

2016 yilinda bu sahis ile görüsmeye gittik. O günlerde bu satin almak istedigim aracin piyasa degeri 18 bin lira fiyatindaydi. Araci diger giderler ile beraber 38 bin fiyat degerinde aldim. Kendisine 4 bin lira pesin verdim ve aylik vade ile ödeme seklinde anlastik. Noter satis sözlesmesi yapmadigindan dolayi sadece vekalet verdiler ve kendi aranizda sözlesme yapin dediler. Bizde sahitler karsisinda sözlesme yaptik ve arabayi M.D’den aldim. Satin aldigima dair sahitler huzurunda belgelerim var. Sözlesmede yaptigimiz ve anlastigimiz gibi aracin borcunu ödedigim zaman arabayi bana devredecekti. Arabaya olan borcum 2019 yilinda sona erdi ve ben yine sahitler huzurunda borcumu bitirdigime dair belgeleme yaptim. Sahistan aracin devrini istedim ve çesitli bahanelerle süreci uzatarak bana araci vermedi” dedi.

“Bana verdigi vekaleti benden habersiz iptal ettirmis”

Arabayi aldigi sahsin arabaya olan borcunu da kendisinin ödedigini kaydeden Yagiz, “2022 yilinda ise bu araç icra sebebiyle baglandi. M.D ile araci almaya gittik ve onun kendi borçlari nedeniyle araç haczedilip baglanmis oldugunu ögrendik. Daha sonra kendisi ben ödeyemem param yok dedi.

Bende bunun üzerinde gittim kredi çektim ve onun arabaya olan borcunu da ödedim. Borcu ödedikten sonra arabayi bagli oldugu yerden çikarttim. Ben arabayi çikarttiktan sonra bu sahis gidiyor ve bana vermis oldugu vekâleti kendisi benim bilgim disinda iptal ettiriyor. Araci çikarip evin önüne gidene kadar trafik polisleri hemen yanima geldiler. Sen sahte vekâlet ile arabayi açmissin diyerek polisler arabayi tekrardan bagladilar. Benim haberim olmadan yarim saat içerisinde vekâlet iptal olmus ve arabam yarim saatte ikinci kez baglandi” açiklamalarinda bulundu.

“Belgelerim olmasina ragmen takipsizlik karari çikti”

Satin aldigi arabayi eski sahibinin ona vermedigini ve mahkemelik olduklarini da söyleyen Yagiz, “Araba otoparka çekildikten sonra M.D. gidip araci çikartiyor. Arabayi benim elimden aldi bunun sonucunda gidip mahkemeye verdim. Iki kez üst üste mahkeme takipsizlik karari verdi. Aldigima dair, borcunu ödedigime dair elimde senetler var. Buna ragmen mahkeme heyeti takipsizlik karari çikartti. Daha sonra 65 bin lira borca girerek aracin üzerine rehin koydurdum. Avukat tuttum ve resmi evraklar yaptim. Bunlarla beraber 100 bin lira daha borca girdim. Arabam elimden alindi, 100 bin lira bankaya borçlandim, maddi ve manevi olarak çöküntü içerisindeyim. Suanda ne yapacagimi bilmiyorum yetkililerden yardim istiyorum. Elimde resmi belgeler olmasina ragmen takipsizlik çikiyor ama o sahis sözlü olarak ben ona araci kiraladim diyor ve kabul görüyor. Yetkililerden bu konuyla ilgili yardim istiyorum” diye konustu.

“Araci aldigim sahis yüzünden 400 bin lira borca girdim”

Sahsin araci satmadim kiraladim dedigini ama kendisinde satin aldigina dair belgeler oldugunu da ifade eden Yagiz, “Araç benden alindiktan sonra baskasi tarafindan kullaniliyor. Belgeli olarak degil sözlü olarak beyan verdi ben ona satmadim kiraladim dedi kabul gördü. Ben belge sundum resmi evraklar sundum inanmadilar ve dava düstü. O gün araç 18 bin lira degerindeyken bugün benim plakam 150 bin lira degerinde bulunuyor. Arabada suanda 150-200 bin lira degerinde suanda. Ben o araba yüzünden ve o sahis yüzünden 400 bin lira zarardayim. 6 yil önce bana sattigi arabayi geldi ve illegal bir sekilde elimden aldi. Tek gerekçesi de ben ona arabayi kiralamistim oldu” ifadeleri kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile