6 Yilda 190 Okuldaki 24 Bin Ögrenciye Suyun Önemi Anlatildi

6 Yilda 190 Okuldaki 24 Bin Ögrenciye Suyun Önemi Anlatildi

Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI’nin suyun önemini ve su tasarrufunu gelecek nesillere anlatmak için 6 yil önce baslattigi "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düslerim" projesi ile bugüne kadar 190 okulda 24 bin 370 ögrenciye ulasildi.



Denizli Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DESKI) Genel Müdürlügünün suyun önemini ve su tasarrufunu gelecek nesillere asilamak amaciyla baslattigi "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düslerim" adli projesi 6 yasina basti. Proje ile bugüne dek 190 okulda 24 bin 370 ögrenciye ulasilirken, bu yil düzenlenen Dünya Su Günü etkinliklerinde 14 okulda 3 bin 250 ögrenciye suyun önemi anlatildi. Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI Genel Müdürlügü Insan Kaynaklari ve Egitim Dairesi Baskanligi’nin organize ettigi Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düslerim programinda gönüllü personellerce olusturulan ekip, anaokulu ve ilkokullarda su duyarliligi ve tasarrufu hakkinda bilgilendirme yaparak konunun önemini tiyatro ve müzikal gösteriler ile anlatti.

Ögrenciler hem eglendi hem ögrendi

2022 yilinda Denizli’nin merkez ve ilçelerinde belirlenen pilot okullar ziyaret edilirken gönüllü ekip, 7 anaokulunda bin 690, 7 ilkokulda ise bin 560 ögrenci olmak üzere toplamda 14 okulu ziyaret ederek 3 bin 250 ögrenciye ulasti ve suyun önemini anlatti. Ögrencileri hem eglendiren hem de suyun tasarrufu ile ilgili bilgiler veren “Damla” ile “Deniz” karakterlerinin yer aldigi tiyatro gösterisinin ardindan dans gösterisi ile devam eden etkinliklerde; miniklere balon, magnet, rüzgar gülü ve su tasarrufu ile ilgili boyama kitabi hediye edildi.

"Duyarli ve farkindaligi yüksek bireyler yetissin istiyoruz"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 6 yil önce hayata geçirilen proje ile gelecek nesillerde su konusundaki farkindaligi ve duyarliligini artirmak için çalismalarina devam ettiklerini söyledi.

Su olmadan hayatin devam edemeyecegini kaydeden Baskan Zolan, "Suyumuzu korumak ve gelecek nesillerimize daha saglikli bir kent birakmak için Denizlimizin dört bir tarafinda alt yapi yatirimlari yaptik, yapmaya da devam ediyoruz. Suyumuzu tasarruflu kullanmak adina gelecek nesillerimize suyun önemini anlatiyor, duyarliligi ve farkindaligi yüksek bireyler yetissin istiyoruz. Projemize emek veren tüm çalisanlarimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile