6. Zeytin Pazarı Bugün Açıldı

6. Zeytin Pazarı Bugün Açıldı

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından ortaklaşa organize edilen 6

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından ortaklaşa organize edilen 6. Zeytin Hasat Günleri etkinlikleri, bugün İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde kurulan geleneksel Zeytin Pazarı'nın açılmasıyla başladı.
Ulusal ve yerel zeytinyağı firmalarının katıldığı Zeytinyağı Pazarı'nın açılışında Kültür Merkezi'nde kurulan stantlarda 16 ulusal ve yerel firmanın ürünleri tanıtılırken, ziyaretçilerin yeni hasat Ayvalık sızma zeytinyağını alma şansına sahip olacağı öğrenildi.
Etkinlikler kapsamında kurulan Zeytinyağı Pazarı'nda, Ressam Metin Benek'in resim sergisinin yanı sıra, Aynur Tartan'ın yazdığı "Bak Mutfakta Kim Var!" adlı yemek kitabının tanıtımının yapıldı.
Gün içinde Cumhuriyet Meydanı'nda, Ayvalık Bandosu eşliğinde düzenlenen çeşitli etkinliklerden sonra saat 19.00 da Ege müziğini ve rembetikoyu rock müzikle harmanlayan "Kırıka" grubunun bir konser vereceği kaydedildi.
Bu yıl 6.'sı düzenlenen Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliklerinde, yarın Mutluköy'deki Nostalji Bahçesi'nde 11.30 da zeytin hasadı yapılmaya başlanacağı ve konuklarla beraber zeytin toplanmasının ardından düzenlenecek "Zeytin Altından Değerlidir" temalı söyleşiye konuşmacı olarak Dünya Gazetesi ve tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ile UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan'ın katılacağı öğrenildi.
Tolga Çandar'ın Ege türkülerini seslendireceği etkinliklerde, 14 Cunda restoranı ve Nostalji Bahçesi tarafından Ayvalık lezzetlerinin ikram edileceği dost sofrası kurulacağı belirtilirken, etkinlikler çerçevesinde Celal Başlangıç'ın yazıp Ana Gıda'nın yayınladığı "Anadolu'da Zeytin ve Zeytinyağı İnsanları- Hayat Ağacı ile Yaşayanlar" adlı kitabın sunumunun da yapılacağı kaydedildi.

ZEYTİN HASAT GÜNLERİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRİYOR
6. Ayvalık zeytin Hasat Günleri etkinlikleri ile ilgili görüşlerini belirten Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, "Türkiye'deki zeytinyağı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Sektördeki bilgi alışverişini sağlamak, Ayvalık zeytinyağı varlığını tanıtmak ve zeytinyağı tüketimini arttırmak amacıyla düzenlenen hasat şenliğimize katılmak için zeytin ve zeytinyağına gönül vermiş tüm dostlarımızı bugün kurulacak Zeytinyağı Pazarı ile birlikte başlayacak etkinliklerimize bekliyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile