600 Pehlivan Er Meydaninda

600 Pehlivan Er Meydaninda

Denizli’de Merkezefendi Belediyesi tarafindan organize edilen ve 600 güresçinin mücadele edecegi ‘Merkezefendi 2. Yagli Güresleri’, yogun katilimla basladi.



Merkezefendi Belediyesi’nin ata sporu olan gürese destek olmak ve sporseverlere heyecan dolu mücadeleleri seyretmek amaciyla ikinci kez düzenledigi Merkezefendi 2. Yagli Güresleri, Semikler Spor Tesisi’nde basladi.

13 kategoride gün boyu devam edecek olan müsabakalarda, 30’u baspehlivan olmak üzere toplamda 600 pehlivan mücadele edecek. Birbirinden çekismeli geçen müsabakalar yogun katilim ile devam ederken, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan’da güresçilere basarilar diledi.

“Bir festival ve sölen havasinda da geçiyor”

Belediye Baskani Seniz Dogan, gelenekleri yasatmaya devam edeceklerini ve çevre illerden de güres severlerin geldigini belirterek, “Merkezefendimizde 2. Yagli güreslerimizi gerçeklestiriyoruz. Hep söylüyoruz, geleneklerimizi ve göreneklerimizi gelecek kusaklara aktarmak istiyoruz. Maalesef gençlerimizin bazi geleneklerden haberi yok. Ata sporumuzu gençlerimize ögretmemiz gerekiyor, bunlar bizim gururumuz. Ilkini geçen sene gerçeklestirdik ve bu yil ikincisi büyük katilim, coskuyla kutlaniyor. Sadece il geneli degil çevre illerden de katilim var. Sadece güres degil bir festival ve sölen havasinda da geçiyor. Denizli hemsehrilerimize biraz nefes aldirabildiysek bizim için ne mutlu. Spora destegimiz 3 yildir araliksiz devam ediyor. Ilçemizde kalici olmasi için var gücümüzle çalisacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile