62 Yasinda Üniversite Hayalini Bölüm Birinciligiyle Taçlandirdi

62 Yasinda Üniversite Hayalini Bölüm Birinciligiyle Taçlandirdi

Van’da yasayan üç çocuk ve iki torun sahibi 62 yasindaki Kezban Özben Güler, Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ) Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatlari Bölümü’nden birincilikle mezun oldu.

Izmir’de üniversite sinavina giren ve 2 yil önce ilk tercihi olan Van YYÜ Geleneksel El Sanatlari Bölümünü kazanan 62 yasindaki Kezban Özben Güler, okuma azmiyle herkese örnek oldu. Liseyi bitirdikten sonra üniversite okumayi da hayal eden Güler, bunun için bir türlü firsat bulamadi. Torunlari için yasina ragmen okuma hayalinden vazgeçmeyen kadin, 2 yil önce üniversite okuma hayalini gerçeklestirdi. Iki yil boyunca Geleneksel El Sanatlari Bölümünde derslerini aksatmayan ve yüksek notlar alan Güler, üniversite hayalini bölüm birinciligiyle taçlandirdi.

“1992 yilinda yasama bakisimla kanseri yendim”

Mezun olduktan sonra Van’da yasamaya karar veren Güler, hediyelik esya dükkaninda ’el emegi göz nuru’ sanat eserlerini tasarliyor. IHA muhabirine konusan 62 yasindaki Kezban Özben Güler, 60 yasindan sonra hayalini kurdugu üniversiteden bölüm birinciligiyle mezun oldugunu belirtti.

Lise sonrasi üniversite sinavlarinda yaptigi bir siralama hatasindan dolayi üniversiteye giremedigini ve bu hayali ise 60 yasinda gerçeklestirdigini ifade eden Güler, “Ne olursa olsun, kaç yasina gelirsem geleyim bu üniversiteyi bitireyim seklinde bir hayalim vardi. 1993 yilinda kanser teshisi konuldu. Pozitif enerjim, hareketliligim ve yasama bakisimla kanseri yendim. Bu azmimi sürekli devam ettirdim. O kararliligim devam ediyor ve aklima koydugum her seyi yapabilecegim düsüncesindeyim” dedi.



“Ders notlarim 90-100 seklinde gitti”

Üniversiteyi Van’da okumak istedigini dile getiren Güler, “Izmir’de Van’in çok uzak oldugu gibi çok duyumlar aldim. Ancak ben bunlarin hiçbirini dikkate almadim. Van’i tercih ettim. Dört tercihten ilk tercihim olan Van’ yerlestirildim. Ben burada olmaktan mutluyum ve Van’i çok seviyorum. Gündüz burada çalistim ve aksam derslerimin basina geçtim. Bizim bölümde hem uygulamali hem de teorik dersler var. Bunlar da çalisma gerektiren derslerdi. Ders notlarim da 90-100 seklinde gitti. Basarili bir egitim süreci geçirdim. Sabah saat 05.00’lere kadar ders çalistigimi biliyorum. Sadece vize ve finallerde degil normalde de ders çalistim ve bu da basari getirdi” diye konustu.

Konusmasinda gençlere tavsiyelerde bulunan Güler, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hayat boyu mücadeleyi hiç birakmasinlar. Çabanin onlara getirecegi katkiyi hiçbir zaman unutmasinlar, çünkü ne kadar çabalasalar bu onlara basari getirecektir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile