Yorgancılar, yaptığı açıklamada, programda genel olarak Türkiye'nin, özelde de ekonominin ihtiyaçlarının doğru tespit edildiğine dikkati çekti.
Sanayi sektörü ve özellikle de sektörün motoru olan imalat sanayisinin ekonomideki ağırlığının artırılmasına yapılan vurguyu yerinde bulduklarına işaret eden Yorgancılar, "Bunları başlangıç için olumlu bir durum olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin son 10 yıldır uyguladığı ekonomi politikaları çerçevesinde sıcak para finansmanlı, tüketim çekişli, ithalata dayalı büyümede yolun sonuna gelindiğini, hem iç hem de dış dinamiklerin eski politikalara başarı şansı tanıyacak durumda olmadığını vurgulayan Yorgancılar, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin yeni ve iddialı bir başlangıca ihtiyacı var. Dünde iyi veya yanlış yapılan ve yapılamayanları yaşayarak öğrenmiş bir bakanın yani Sayın Mehmet Şimşek'in ekonominin başına getirilmesi de uygun olmuştur. Ancak ekonomi politikalarında yenilenme ve Türkiye ekonomisinin yeniden yapılanması konusunda daha detaylı alt stratejilere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Hükümetimizin bizlerle de işbirliği yaparak ortak akıl ile yeni bir yatırım, üretim ve ihracat öncelikli büyüme modeli geliştirmesini, bunu da entegre sektörel gelişme stratejileri ile desteklemesini bekliyoruz. Bu noktada dünden farklı olarak bilgi toplumu referanslı, yani bilgi bazlı sanayileşme için strateji ve teşvik sistemi gerekliliğine vurgu yapmak istiyoruz."
Programın sanayi sektörüne yaklaşımını doğru bulduklarını ve eylem planlarını beklediklerini açıklayan Yorgancılar, EBSO'nun "devletin TOKİ aracılığıyla anahtar teslim fabrika kurması" talebinin programda yer almasının da sevindirici olduğunu kaydetti.
64. Hükümet Programı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 64. Hükümet Programı'nın sanayi sektörüne yaklaşımını doğru bulduklarını ve eylem planlarını beklediklerini kaydetti.