642. Kirkpinar Yagli Güresleri Baspehlivani Kenan Simsek Açiklamasi 'Finale Çikmada Kura Çok Önemli'

Kirkpinar'in eski baspehlivanlarindan, olimpiyat ikinciligi bulunan Kenan Simsek, Kirkpinar'da altin kemere giden yolda kura sansinin çok önemli oldugunu söyledi.

642. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde birinci olarak altin kemeri kazanan Simsek, AA muhabirine yaptigi açiklamada, salgin nedeniyle geçen yil yapilamayan Kirkpinar'in büyük bir heyecanla beklendigini ifade etti.

"Yagli güresin olimpiyati" Kirkpinar'a katilacak tüm pehlivanlara basari dileyen Simsek, 2015 ve 2018 yillarinda baspehlivan olan Orhan Okulu'nun güreslere en hazir pehlivan olarak gözüktügünü dile getirdi.

Kirkpinar öncesi yapilan Kumluca ve Çali Güresleri'ni Okulu'nun kazandigini animsatan Kenan Simsek, "Yapilan güreslerde gördügüm kadariyla Ali Gürbüz hazir degil. Hazirlanamamisti, su anda toparladi mi bilmiyorum. Orhan Okulu en iyi durumda, hazir. Tabi güres bu, 'su olur' diyebilme sansimiz yok. Kurada kimin kime düsecegi önemli." dedi.

Simsek, baspehlivanlik güreslerinde birinci olmak için büyük mücadele verilmesi gerektigini vurguladi.

Kura sansinin önemine dikkat çeken Simsek, sunlari kaydetti:

"Hangi turda kim kiminle karisilacak önemli. Iki iyi adam üçüncü ve dördüncü turda birbirine düserse ondan galip çikan daha sonraki turlar için yorgun kalacagindan zorlanir. Toparlanmasi biraz zor olur. Ancak genel olarak baktigimizda Orhan Okulu biraz daha iyi gibi gözüküyor. Finale çikmada kura çok önemli. Final yolunda biraz zayif adamlara düsersin, rakibin iki zorlu rakibe düstügünde yense bile yorulur. Güres uzun soluklu bir maraton. Bir saatten sonra puanlamada, puan alinana kadar önü açik. Bu sicakta bir saat yapilan güres ve puanlamadan sonra yenen pehlivanin hayri kalmaz. Ondan sonra iddiali rakibiyle eslestiginde rakibi avantajli olur."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile