65 Yas Üstü Dösemealtililara Evde Saglik Hizmeti

65 Yas Üstü Dösemealtililara Evde Saglik Hizmeti

Dösemealti Belediyesi ilçede yasayan fiziki engelli ve 65 yas üstü hastalarin evde saglik hizmeti alabilmesi için özel hastane ile isbirligi protokolü imzalandi.

Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç ve Özel Termessos Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Recep Salih Tetikcan arasinda imzalanan isbirligi protokolü kapsaminda Dösemealti’nda özellikle yalniz yasayan, fiziki engelli ve 65 yas üstü vatandaslarin evde ücretsiz doktor muayenesi, saglik hizmeti, enjeksiyon, pansuman, hasta bakimi ve nakil ambulans hizmeti almalari saglanacak.

Olusturulacak çagri merkezi araciligiyla hastalar almak istedikleri evde saglik ve bakim hizmeti için kayit olusturacak ve hiçbir ücret ödemeden tüm ihtiyaçlari uzman hekim ve saglik personeli tarafindan evlerinde gerçeklestirilecek. Yine ücretsiz hasta nakil ambulansi hizmeti de hastalara saglanarak yasam kalitelerinin artirilmasi saglanacak.

“Ücretsiz faydalanilacak”

Hastane Yönetim Kurulu Baskani Recep Salih Tetikcan, yaslilik ve yalnizliga bagli olarak sosyal ve saglik problemlerinin çok sik görüldügüne dikkat çekerek, “Bu protokol ile hastalar ücretsiz olarak saglik hizmetlerinden faydalanacak. Hastalar olusturulacak randevu ve talep sistemiyle çok daha kaliteli ve modern saglik hizmetinden yararlanacak” diye konustu.



“Evde saglik hizmetine basliyoruz”

Isbirligi protokolü imza töreninde konusan Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç, “Göreve gelir gelmez tüm ilçemizde ev ev gezerek vatandaslarin ihtiyaçlarini belediyeden isteklerini belirlenmesini sagladik. Bizlere bildirilen taleplerin arasinda neredeyse vatandaslarin tamamina yakini ilçede tam tesekkülü bir hastane olmamasindan yeterli saglik hizmeti alamamalarindan sikayet ediyordu. Ilçemize sözler verilmesine ragmen kamu hastanesinin yapilmayacagini ögrenince sorumluluk alarak kollari sivadik. Öncelikle öz kaynaklarimizla tam tesekküllü ve Avrupa standartlarinda bir hastane insa ederek hizmete sunduk. Hastane ile yaptigimiz anlasma ile her ay hiçbir sosyal güvencesi olmayan 20 hastanin tedavilerini yaptirdik. Simdi ise engelli, yalniz yasayan ve 65 yas üstü vatandaslarimiz için evde saglik hizmetine basliyoruz. Artik yaslilarimiz evlerinde doktor muayenesinden pansumana, enjeksiyondan ambulans hizmetine kadar bir çok hizmetten ücretsiz faydalanacak” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile