7/24 Kütüphane Uygulamasi Gençlerden Tam Not Aldi

7/24 Kütüphane Uygulamasi Gençlerden Tam Not Aldi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Merkez Halk Kütüphanesi’nin çalisma saatlerinde yapilan ‘7/24 hizmet’ uygulamasi kitapseverlerden tam not aldi. Kütüphaneden ve sunulan imkânlardan istifade eden ögrenciler, hizmetten dolayi Baskan Büyükkiliç’a tesekkür etti.

7 gün, 24 saat açik olacak sekilde çalisma saatlerinde düzenlemeye gidilen Merkez Halk Kütüphanesi yogun ilgi görürken yeni uygulama kitap kurtlarindan begeni topladi. Kütüphanelerinde, tüm ziyaretçilere ücretsiz sicak çorba, çay ve internet hizmeti ile ev sicakliginda nezih bir ortam sunan Büyüksehir Belediyesi, ulasim kolayligi ve kapasitesi açisindan Merkez Halk Kütüphanesi’nin çalisma saatini 7/24 çalisma esasina göre güncelledi. Ögrenciler ve gençler basta olmak üzere vatandaslarin ugrak noktasi olan Büyüksehir kütüphanelerinden Merkez Halk Kütüphanesi, yapilan düzenleme ile 15 Nisan itibariyle 7 gün, 24 saat kesintisiz hizmet vermeye basladi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in özel talimati ile hayata geçen yeni uygulama kütüphane müdavimlerinden tam not aldi. Merkez Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Nisa Hazal isimli ögrenci, “Derslerim için çok gerekli oluyor. Evde bazen ses oluyor, kütüphane daha sessiz, daha verimli geçiyor benim için. Özellikle sinav haftasinda verim aliyorum” dedi.

Hazal, 7/24 uygulamasinin çok iyi oldugunu belirterek, “Istedigimiz zaman gelebiliriz, çalisabiliriz istedigimiz kadar. Aç gelsek sicak çorba içebiliriz. Ikramlarinizdan dolayi tesekkür ederiz, ögrenci açisindan çok iyi oldu. Memduh Büyükkiliç baskanimiza çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Derslere daha verimli bir sekilde çalisabilmek için kütüphaneyi ziyaret ettigini söyleyen Eda Türkmen de 7/24 uygulamasi hakkindaki düsüncelerini su sözlerle dile getirdi;

"Gayet güzel bir çalisma olmus. Gece geç saatlerde de çalisabiliyoruz, is çikisinda gelebiliyoruz, o yüzden güzel oldu. Dr. Memduh Büyükkiliç’a çok tesekkür ederiz bu yapici davranislarindan dolayi. Ögrencileri desteklemesi çok güzel bir hareket, umarim daha güzel gelismeler de görürüz.”

Nur Geles isimli ögrenci ise 7/24 uygulamasinin güzel oldugunu ifade ederek, “Okul çikislari geliyoruz, erken kapanirsa eve gidince ders çalisamiyoruz. 7/24 olmasi daha iyi olmus. Emegi geçenlere tesekkür ederiz” diye konustu.

Kütüphaneden çok memnun oldugunu kaydeden Sena Nur Batan isimli lise ögrencisi de yeni uygulamanin kütüphanede daha fazla çalismak için daha iyi olacagini söyledi.

Batan, Büyüksehir’in sicak çay ve çorba ikraminin da gayet iyi oldugunu belirterek, “Insanlar molalarinda aciktigi zaman disari çikmak yerine kullanabilirler. Emegi geçenler tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi. Meltem isimli ögrenci ise bir genç olarak, öncelikli hedeflerini gerçeklestirmeleri için çok çalismalari gerektigini ifade ederek sunlari söyledi;

"Bu süreçte de 7/24 açik olan kütüphaneleri tercih ediyoruz. Önceden Büyüksehir Belediyesi’nin bu kütüphanesi açik degildi ama su an açik oldugu için sabahtan aksama kadar ders çalisiyoruz. Bunun için de Büyüksehir Belediyemize çok tesekkür ediyoruz. Sabahlari çorba hizmetimiz oluyor. Iste çay, kahve ya da su. Sularimiz çok ucuz mesela. Ben bunu sonradan ögrendim. 2 liraya su alabiliyoruz. Çayimizi içip, sohbetimizi yapip, dersimizi de 7/24 çalisabiliyoruz. Bunu için belediye baskanimiz Memduh Büyükkiliç’a da çok tesekkür ederiz.”

Merkez Halk Kütüphanesi yeni saat düzenlemesi 15 Nisan Pazartesi uygulamaya konulurken, ögrenciler Büyüksehir Belediyesi’nin sundugu ücretsiz kütüphane hizmetleri ile tam donanimli kütüphanelerden daha verimli sekilde istifade ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile