7. Akdeniz Turizm Forumu Mersin'de Gerçekleştirilecek

İçel, 2830 Eylül tarihlerinde MEDITOUR 2016'ya ev sahipliği yapacak İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: 'MEDITOUR 2016 Forumu da bizim için tarihi bir fırsat' MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut: 'İçel Ticaret ve Sanayi Odası olarak MEDITOUR 2016 organizasyonuna daha çok sahip çıktık. Bu organizasyon, ülkemizde gündelik hayatın normal seyrinde devam ettiğini uluslararası platformda göstermek açısından önemli'

7. Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR), 28-30 Eylül tarihlerinde İçel'de düzenlenecek.

Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (ASCAME) tarafından iki yılda bir düzenlenen organizasyonun tanıtımı yapıldı.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile ASCAME Turizm Komisyonu Başkanı olarak Malaga Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde gerçekleştirilecek forumun tanıtım toplantısında konuşan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Turizm Forumunun yedincisinin bu yıl İçel'de gerçekleştirilecek olmasının önemine işaret etti.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz turizm havzasında kilit rol oynayan kişilerin, merkezi hükümet temsilcilerinin, finans çevrelerinin, yerel yönetimlerinin, tarih ve arkeoloji uzmanlarının ve akademisyenleri, buluşturacak MEDITOUR 2016'nın, İçel'in ulusal ve uluslararası tanıtımı bakımından bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

'Yeryüzü cenneti İçel'imiz başta turizm olmak üzere pek çok bakımdan ülkemizin ve dünyanın sayılı kentleri arasında yer almayı fazlasıyla hak etmektedir. Ancak bugüne kadar gerek merkezi hükümet, gerekse yerel yönetimler ve gerekse sektör temsilcilerinin yaptıkları hata ve ihmaller sonucunda İçel'imiz maalesef hiçbir sektörde hak ettiği liderliği yakalayamamıştır. İçel'imiz Türkiye'nin hatta tüm insanlığın aynası gibidir. Biz İçel Büyükşehir Belediyesi olarak turizm potansiyelimizi layıkıyla kullanabilmek için gerekli adımları cesaret ve samimiyetle atıyoruz. Turizm faaliyetlerini bütün bir yıla yaymak için kongre turizmi, dağ, yayla ve kış turizmi, inanç, kültür turizmi, termal ve sağlık turizmi, yat turizmi gibi turizm çeşitlerini geliştirmeye çalışıyoruz. Tıpkı 2012 yılında düzenlenen 3. Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi ve 2013 yılında düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları gibi MEDITOUR 2016 Forumu da bizim için tarihi bir fırsattır. Bu organizasyon sırasında yapılacak değerlendirmeler ve ortaya çıkacak sonuç bildirgesini merkezi hükümet, yerel yönetimler, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları olarak en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.'

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da son günlerde yaşanan terör eylemlerini kınayarak, terör eylemlerinin ve terör örgütlerinin tek amacının korku yaratmak ve kendilerinden bahsedilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

İçel'de üretime, istihdama ve ihracata devam ettiklerini ifade eden Aşut, 'İşte, bugün lansmanını yapmak için bir araya geldiğimiz MEDITOUR 2016 organizasyonunun bizler için bir değeri de budur. Akdeniz havzasının en önemli turizm forumu olan bu organizasyon, tanıtımın ötesinde, gerek ülkemiz gerekse İçel'imiz için güçlü bir imaj çalışmasıdır. Sayın Başbakanımız'ın 'Biz OHAL'i millete değil, kendimize ilan ettik' sözü de bu açıdan önemlidir. Biz de bu ifadeyi bir görev kabul ederek MEDITOUR gibi etkinliklerle ülkemizin normalleşmesine katkı veriyoruz.' diye konuştu.

Aşut, dünyaya Türkiye'nin kentin gücünü, huzurunu, demokrasisini göstermek istediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ülkemiz zor bir süreçten geçti. Ancak, bugün daha çok çalışma günüdür. Bu nedenle İçel Ticaret ve Sanayi Odası olarak MEDITOUR 2016 organizasyonuna daha çok sahip çıktık. Bu organizasyon, ülkemizde gündelik hayatın normal seyrinde devam ettiğini uluslararası platformda göstermek açısından önemli bir fırsattır. Bu nedenle, daha büyük bir çaba harcamamız gerekecek olsa da, bu organizasyonu en iyi şekilde hayata geçirmeyi her şeyden önce bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. Bizler üyelerimize, yurt dışındaki partnerleriyle paylaşmak üzere, TOBB tarafından iletilen ve ülkemizde ticari hayatın normal seyrinde devam ettiğini vurgulayan mektupları yayarken, bizzat ev sahipliği yapacağımız bir organizasyonu iptal edemeyiz. Başta konuşmacılarımız olmak üzere bugüne kadar etkinliğe katılım teyidi veren davetlilerimizden hiçbirinin iptal yönünde bir girişimi olmamıştır. Bu, odamıza duyulan bir güvendir. İçel ve ülkemize duyulan bir güvendir.'

Aşut, MEDITOUR'la, İçel'in değerlerini dünyaya duyurmak istediklerini ve bunun bir imaj çalışması olduğunu aktardı.

İçel iş dünyası olarak gelecekten umutlu olduklarını vurgulayan Aşut, 'Tüm çabamız kentimize, devletimize, vatanımıza, demokrasimize ve milletimize hayırlı işler yapmaktır.' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile