7. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali Buruk Kapandı

7. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali Buruk Kapandı

7. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nin son gününde düzenlenen “Ustalara Saygı Günleri” Afyon’da meydana gelen patlamanın gölgesinde kapandı.

Gecenin sunuculuğunu yapan sinema sanatçısı Burcu Kara, “Afyonda meydana gelen ve 25 vatan evladının ölmesiyle sonuçlanan kazanın acısıyla bu konuşmayı yapıyorum. Mideme ağrılar giriyor. Maalesef şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum ve sizleri bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okumaya davet ediyorum” dedi.

Şehitlere saygı etkinliğinin ardından sinemaya katkılarından dolayı yönetmen Tunç Başaran’a onur ödülü verildi.

Ödülünü alan Tunç Başaran, “Sanatçılar icra ettiği sanatı ödül için yapmazlar ama verilen ödül onların çok hoşuna gider. Bana bu ödülü sizler verdiniz. Bu yüzden bu ödülü ölünceye kadar çok iyi bir yerde saklayacağım” dedi.

Daha sonra festival kapsamında düzenlenen belgesel film yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Birinciliği yönetmenliğini Veysel Akşahin’in yaptığı “Hala” isimli belgesel kazandı. Filmde öteki kabul edilen geleneksel anlayışın dışladığı bir figürü sinematoğrafik öğeleri başarıyla kullanarak etkileyici bir şekilde anlatması sevgi ve hoşgörü ikliminin oluşturulabileceğine ilişkin umut aşılaması açısından “Hala” filmi birinciliği kazandı.

İkincilik ödülü de yönetmenliğini Burak Türen’in “Çöp” isimli belgesel filmine verildi.

Üçüncülük ödülü ise iki belgesel filme verildi.

Yönetmen Halil Ergün’ün iki belgeseli olan “Dom” ve “Cüneydo” ödüle layık görülen filmler oldu.

Gecenin finalini ise özgün müziğiyle Soner Olgun, anfi tiyatroyu dolduran seyircilere muhteşem bir konser verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile