7 Ayda Tamamlanan Gençlik Merkezini Bakan Şahin Açacak

7 Ayda Tamamlanan Gençlik Merkezini Bakan Şahin Açacak

Gaziantep`in Şahinbey Belediyesi, yedi ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamladığı Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ni 8 Şubat Çarşamba günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılacağı tören ile hizmete açacak.

 

Tesise , bugün hayatta olmayan ve çalışmalarıyla şehre değer katan eski belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı Yaşar Torun’un adını verdiklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu , merkezin 3 bin 900 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ifade etti . Merkezde her türlü ayrıntının düşünüldüğünü kaydeden Tahmazoğlu , “Gençlerimize yönelik hemen her konuda eğitim ve aktivitelere yönelik çalışmalar yapıldı . Merkezimizin zemin giriş katında , erkek spor salonu , masa oyunları , birinci katında çok amaçlı bay -bayan salonları ve bayan spor salonu bulunacak . İkinci katta gitar , bağlama , el sanatları , mefruşat , ebru sanatı , ney , İngilizce , bilgisayar , satranç , anasınıfı , kuaförlük ve ahşap boyama eğitimleri verilecek . Üçüncü kat ise tamamen eğitime ayrıldı . Bin 500 öğrencimiz ücretsiz YGS , LYS ve SBS eğitimi alacak . ” dedi .


Belediye olarak en çok üzerinde durdukları ve çalıştıkları konuların başında sosyal hayata ve gençlere yönelik çalışmalar geldiğini aktaran Tahmazoğlu , açıklamasında şu ifadelere yer verdi : “Gençlik merkezlerimizde eğitim alanında yapılan çalışmalara ve desteğe büyük önem veriyoruz . Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Mimar Sinan ve Şıhcan gençlik merkezleri ile sosyal tesislerimizde dershaneye gidemeyen 3 bin 782 dar gelirli ailelerimizin çocuklarına ücretsiz SBS ve üniversiteye hazırlık kursları veriyoruz . Yaşar Torun Gençlik Merkezi ile bu sayı 5 bin 282 kişiye çıkacaktır . ”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile