7 Kisiye Umut Olan Organlari Yetistirmek Için Zamanla Yaristilar

7 Kisiye Umut Olan Organlari Yetistirmek Için Zamanla Yaristilar

Samsun’da 27 yasinda hayatini kaybeden genç kadinin bagislanan 7 organi hastalara umut oldu. Ekipler ise organlari hastanelere ulastirmak için zamanla yaristi.

Samsun’da ailesinin ismini açiklanmasini istemedigi 27 yasindaki C.T. adli genç kadinin tedavi altina alindigi Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesinde beyin ölümü gerçeklesti. Yakinlari, genç kadinin organlarini bagislama karari aldi. Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde yapilan ameliyat ile kalp, akciger, karaciger, 2 böbrek ve 2 kornea alinarak dokulari uyan hastalarin tedavi gördügü hastanelere götürüldü.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörlügünün organizesi ile ekipler adeta zamanla yaristi. Samsun Emniyet Müdürlügüne bagli trafik ekipleri de organlari tasiyan UMKE araçlarina havalimanina kadar eskortluk yapti. Ayrica trafik ekipleri havalimani yolu boyunca kavsaklarda görev alarak organlarin en hizli bir sekilde uçaklara yetistirilmesi için seferber oldu. Kalp ve akciger, Saglik Bakanligina bagli 2 ayri ambulans uçakla Istanbul’a gönderildi. Karaciger, 2 börek ve 2 kornea ise Sivas ile Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde organ bekleyen hastalara ulastirildi.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, "Ülkemizde yaklasik 32 bin insanimiz karaciger, kalp, böbrek, ciger ve kornea bekliyor. Maalesef bu insanlarimizin birçogunu kaybediyoruz. Bu insanlar için tek sansimiz organ bagisi. Burada da bir ailemiz çok onurlu bir davranista bulunarak organlari bagislama karari aldi. 2 böbrek, bir karaciger, kalp, akciger ve kornealar ile birlikte 7 kisiye umut oldu. Ülkemizin çesitli yerlerinde organ bekleyen, doku bekleyen 7 ayri kisiye yasam umudu oldu. Allah rahmet eylesin diyoruz. Yakinlarina sabir diliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile