7. Melih Cevdet Anday Şenliği Ören’de Başladı

Ören Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği içeriğine katılan yerel gösteriler ile bu yıl hafta içine yayıldı.

Şenliğin ilk gün gösterileri Ören İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterilerinden oluştu. Ören Belediyesi tarafından düzenlenen Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği’nin 7. si yerel etkinliklerle başladı.

18-21 Temmuz günleri arasında yapılacak olan 7. Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği bu yıl renkli etkinliklere de ev sahipliği yapmaya devam ederken, Şenlik öncesi Türkiye Yazarlar Sendikası ve Ören Belediye Başkanlığı işbirliğinde belirlenen Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü bu yıl 2 yazara verilerek bir ilk de yaşanmış oldu. Komisyon tarafından belirlenen ödüle layık görülen, İsmail Uyaroğlu ve Hüseyin Yurttaş ödüllerini bugünkü etkinliklerde alacak.

Leyla Şahin, Enver Ercan ve Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz’ün konuk olacağı şenlikler ilk gün olan 18 Temmuz’da saat 18.00’de şenlik açılışı ile başlayacak. 18.30’da Ören İlköğretim Okulu, Saadet Çakıroğlu ve Ahmet Büyükmehmetoğlu resim sergisi ile devam edecek etkinlikler sırasıyla, 19.30 Heykel Sempozyumu (Ömer Ağca, Ahmet Yelliler, Halil İbrahim Çetin), Tavla Turnuvası, 21.00 İstanbul Sirk Kumpanya Topluluğu, 21.30 Ören Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, 22.30 Ören İlköğretim Okulu Bağlama Topluluğu, 23.00 Ören İlköğretim Okulu Horon Topluluğu gösterileri ile başladı.

Şenlik dün ise, saat 20.30 İstanbul Sirk Kumpanya Topluluğu, 21.30 Çine Belediyesi Tiyatro Topluluğu (Gaflar ve Saflar) gösterilerine ev sahipliği yaparken etkinlikler bugün saat 17.00 Panel (Leyla Şahin, Enver Ercan ve Sezai Sarıoğlu), 19.00 Melih Cevdet Anday Ödül Töreni, ve 21.00’de Grup Nar Taneleri ile devam edecek.

Şenlik programı 4. gün olan 21 Temmuz Cumartesi saat 19.30 İstanbul Sirk Kumpanya Topluluğu, 20.30 Çocuklarla İnteraktif Oyunlar, 21.30 Grup Med Cezir Konseri ile son bulacağı açıklansa da etkinlik Pazar akşamı Aleko sürprizi ile son bulacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile