'7. Uluslararası Göl Festivali' Sona Erdi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası Göl Festivali”nin 7. si, konuk ülkelerin dans gösterileri, basın mensuplarına plaket takdim töreni ve Atiye konseri ile son buldu.

7 Temmuz’dan bu yana renkleri ve kültürleri ortak bir dilde buluşturan festival, bu yıl Brezilya, Polonya, Filistin, İtalya, Tayvan, Macaristan, Kanada ve Amerika’dan gelen konukların yanı sıra Türkiye’nin farklı yörelerinden geleneksel halk dansları topluluklarının gösterileri ve ünlü sanatçıların konserleri ile şenlendi. Konsere Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları, binlerce Küçükçekmeceli katıldı.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, vatandaşlar amfi tiyatroyu ve çevresini hınca hınç doldurdu. Coşku ve eğlence dolu bir haftayı geride bırakan festival, 14 Temmuz Cumartesi günü konuk ülkelerin dans gösterileri ve Atiye konseriyle son bulan festival renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye Başkanı Aziz Yeniay festivalin amacına ilişkin şunları söyledi: "Bizim amacımız Küçükçekmece gölünü festival vesilesiyle duyurmak. özelliikle de yurtdışında Kçükçekmece'nin daha farklı algılanmasını da sağlamak adına bu organizasyonu gerçekleştirmiş olduk. Çok mutluyuz. Bu festival ile olağanüstü güzellikleri paylaştık, olağanüstü güzellikleri yaşadık. Festival bir dostluk göstergesidir. Sevgi ve kardeşliğin ortaya çıkardığı günlerdir. Renkler farklı, dinler farklı, diller farklı ama farklı olmayan bir şey var o da kalplerdir, yüreklerdir. Buraya gelen konuklarımız yüreklerini getirdiler. Buradan kendi ülkelerine giderken buradaki dostluğu, sıcaklığı kendi ülkelerine götürecekler. Sadece onlarda da değil Küçükçekmecelilerde unumayacakları anları yaşadılar" .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile