7. Uluslararasi Kitap Ve Kültür Fuari'na Ziyaretçi Ilgisi Sürdü

Bu yil 7'ncisi düzenlenen Uluslararasi Kitap ve Kültür Fuari'nda yazarlar, söylesi ve imza günlerinde okuyucularla bir araya geldi.

Ziyaretçilerin ilgisinin sürdügü Kahramanmaras Fuar Merkezi'ndeki fuarda, yazar Tufan Gündüz ve sunucu Pelin Çift de kendilerine ayrilan stantlarda eserlerini tanitip okurlari için imzaladi.

Yazar Tufan Gündüz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, temel beklentilerinin okullarin açildigi bir dönemde ögrencilerin kitapla bulusmasi oldugunu söyledi.

Fuarin en önemli özelliginin bu bulusmalar için kapi aralamak oldugunu ifade eden Gündüz, "Ögrenciler salgin sebebiyle 1,5 yildir kitaptan, okuldan, egitimden uzak kaldilar. Kitap okumak bir ihtiyaçtir. Bu ihtiyaç çocuklarimiz için nefes almak, yemek yemek ve su içmek gibi ihtiyaçlarin basinda geliyor. Içerdeki kalabalik ve sohbet ortamindan çok çok mumunun kaldim." diye konustu.

Gündüz, çocuklarin kendilerini daha çok gelistirmesi adina kitap fuarlarinin etkili oldugunu düsündügünü belirterek, anne babalardan bu tür etkinliklere destek vermesini ve sadece çocuklari için degil kendileri içinde kitap almalari tavsiyelerinde bulundu.

Pelin Çift de yillar sonra Kahramanmaras'a gelme firsati buldugu için çok mutlu oldugunu kaydetti.

Kitaba yönelik böyle bir hevesin olmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Çift, "Salonumuz çok doluydu. Üstelik de tarih sever katilimcilarin çok enteresan farkli alanlardan ilginç sorularina da muhatap olduk. 'Iyi ki gelmisiz' diyorum bundan sonra kültürel faaliyetlerin bol bol siklikla olmasini ve bizimde böylelikle Istanbul disindan da sevenlerimizle bulusmamiza vesile olmasini umut ediyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile