7 Yillik Sir Cinayet Çözüldü Açiklamasi 27 Yasindaki Kadinin Aile Meclisinde Infaz Karari Çikmis

7 Yillik Sir Cinayet Çözüldü Açiklamasi 27 Yasindaki Kadinin Aile Meclisinde Infaz Karari Çikmis

Kocaeli’de 2017 yilindan beri haber alinamayan evli ve 4 çocuk annesi 27 yasindaki Günes Yildiztan’in cinayete kurban gittigi ortaya çikti. Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü ekiplerinin teknik ve fiziki takibinin ardindan cinayet aydinlatilirken, kadinin aile meclisinde alinan infaz kararinin ardindan kocasi, kocasinin kardesleri ve amca ogullari tarafindan ormanlik alana götürülerek öldürüldügü belirlendi.



Edinilen bilgiye göre, 2017 yilinda meydana gelen olayda evli ve 4 çocuk annesi Günes Yildiztan (27) sevgilisi M.A. ile yasadigi evden kaçti. Bir süre sonra M.A. ile Günes Yildiztan Darica Polis Merkezi’ne basvurdu. Günes Yildiztan, verdigi ifadede kocasi Nihat Yildiztan’in kendisini dövdügünü belirterek sikayetçi oldu. Polis merkezindeki islemlerinin ardindan Günes Yildiztan, kadin siginma evine yerlestirildi. Günes Yildiztan bir süre kaldigi siginma evinden kendi istegiyle ayrildi. Yaklasik 5 gün boyunca çesitli yerlerde konaklayan Günes Yildiztan akabinde sirra kadem basti.

Kocaeli Emniyeti cinayeti aydinlatti

Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Günes Yildiztan’in 7 yildir hiçbir yasam belirtisi göstermemesi üzerine konuya iliskin inceleme baslatti, 50’nin üzerinde kisinin ifadesine basvuruldu, adim adim iz sürüldü. Yaklasik 4 aylik teknik ve fiziki tabinin ardindan Günes Yildiztan’in cinayete kurban gittigi belirledi. Harekete geçen ekipler Kocaeli merkezli Istanbul ve Van’daki es zamanli operasyonlarda 26 kisiyi gözaltina alindi. Nihat Y., S.Y, M.Y, B.Y, F.Y, O.Y., A.Y, S.Y, Z.Y, B.Y, M.Y, ve M.Y. emniyetteki islemlerinin ardindan cinayet, cinayeti azmettirme ve cinayete istirak suçlariyla Körfez Adliyesine sevk edildi.

Ormanlik alanda öldürmüsler

Öte yandan, Günes Yildiztan’in siginma evinden çiktigi süreçte kocasinin yakinlari ve aile fertleri tarafindan yakalanarak Körfez ilçesi Ilimtepe bölgesine götürüldügü ögrenildi. Yildiztan’in Kocasi, kocasinin kardesleri ve amca ogullari tarafindan ormanlik alanda öldürüldügü tespit edildi. Yildiztan’in kardeslerinin aile meclisinde alinan infaz kararina karsi çiktigi bildirilirken, 7 yillik süreçte kimsenin ’kayip müracaati’ yapmadigi aktarildi. Yildiztan’in cesedine ise ulasilamadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile