70 Bin TL Dolandirdiklari Kadini Ertesi Gün Yine Dolandirmak Isteyince Yakalandilar

70 Bin TL Dolandirdiklari Kadini Ertesi Gün Yine Dolandirmak Isteyince Yakalandilar

Afyonkarahisar’da telefonla aradiklari 70 yasindaki yasli kadina kendilerini savci olarak tanitan telefon dolandiricilari, kadinin 70 bin TL’sini dolandirdi. Ancak bununla yetinmeyip kadinin ertesi gün bankadaki parasini da çekmesini ve eve gelip alacaklarini söyleyen dolandiricilardan birine polis nahos bir sürpriz yaparak, ikinci kez dolandirmak üzere geldigi evde kiskivrak yakaladi.

Olay, Dinar ilçesi Itfaiye Mahallesinde meydana geldi. Dinar Ilçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat’in bizzat yönettigi operasyonda A.I. (70) isimli kadini telefon ile arayan telefon dolandiricilari, yasli kadina kendisini savci olarak tanitti. Kadina jandarma ile birlikte oldugunu ve bir baska kadinin bilgilerini kullandigini, sorun yasamamasi için A.I.’ya eve gelecek görevliye evindeki altin ve paralari vermesini istedi. Birkaç saat sonra eve gelen bir sahis A.I.’ya bazi fotograflar gösterip, isim ve telefon numaralari yazdirdiktan sonra yasli kadinin evde bulunan ziynetlerini getirmesini istedi. Buna inanan A.I., eve gelen sahsa iki adet 15 gramlik burma bilezik, 1 adet yarim altin, 1 adet çeyrek altin, 3 çift altin küpe, 5 adet altin yonca seklinde bros, 6 adet altin yüzük ve 2 bin 900 TL nakit parayi verdi. Bu sirada telefon ile konusmaya devam diger dolandirici ise bu defa yasli kadina bankada parasinin olup olmadigini sordu. Kadinin ‘evet’ yaniti üzerine sahis A.I.’ya o parayi da çekip sorusturma kapsaminda kendilerine vermeleri gerektigini söyledi.

Dolandirici kadina parayi bankadan çekmesini ve ertesi gün eve gelecek görevliye vermesini isteyerek telefonu kapatti.

Eve gelen dolandiriciya kapiyi polis açti

Dolandiricilarin dedigini yapan A.I.’nin banka hesaplarini kontrol eden yegeni durumu fark edince hemen polisi aramasi ile Dinar Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Dolandiricilarin bir kez daha telefonla aradigi A.I., bankadan parayi çekip evine geldigini söylemesi üzerine telefonun diger ucunda sahis evine bir görevlinin gelecegini ve parayi ona teslim etmesini söyledi.

A.I., bunu kabul ederek evinde beklemeye basladigi sirada polis ekipleri ise çevrede ve evde güvenlik önlemi alarak sahsi beklemeye basladi.

Birkaç saat sonra bir sahsin telefonla konusur vaziyette apartman içerisine girip daire kapisini çalmasi üzerine kapiyi açan polis ekipleri, Ismail P. (38) isimli sahsi etkisiz hale getirerek gözaltina aldi.

Dolandirici sahsin arandigi ortaya çikti

Gözaltina alinip emniyete götürülen Ismail P.’nin yapilan sorgulamasinda kendisini kamu görevlisi olarak tanitmasi veya bu kurumlarla iliskisi oldugunu söylemesi suretiyle dolandiricilik suçundan aranmasi oldugu ortaya çikti.

Süphelinin adliyedeki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenilirken, olayi gerçeklestiren diger sahislarin yakalanmasi içinse çalismanin devam ettigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile