70 Kamyon Kar Tasindi, Çocuklar Kar Festivalinde Doyasiya Eglendi

70 Kamyon Kar Tasindi, Çocuklar Kar Festivalinde Doyasiya Eglendi

İçel Erdemli’de belediye ekipleri tarafindan sahil kenarina getirilen 70 kamyon kar ile festival düzenlendi çocuklar doyasiya eglendi.

Erdemli Belediyesi tarafindan çocuklara sömestr tatili etkinligi olarak sahil kenarinda Dr. Devlet Bahçeli Meydaninda ’3. Kar Festivali" düzenlendi.

Erdemli merkezine kar yagmamasi nedeniyle, 30 kilometre uzakta toroslarin eteginden meydana 70 kamyon ile 500 ton civarinda kar tasindi. Dün aksam üzeri baslayan ve sabahin ilk isiklarina kadar süren tasima isleminin ardindan festival alaninda çocuklarin oyunu için kar hazir hale getirildi.

Binlerce çocuk bugün festival alanina akin ederek doyasiya karla oynamanin tadini çikarip, sucuk ekmek yedi. Çocuklarin çogunlugu kar topu savasi yaparken, bazilari da kardan adam yapip, poset ve deniz simitleri ile kaymayi tercih etti. Aileler de çocuklariyla karla oynadi, etkinlik nedeniyle de Belediye Baskani Mükerrem Tollu’ya tesekkür etti.

Üçüncü kar senligini düzenlediklerini animsatan Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, binlerce gencin tatilde olmasi dolayisiyla, tatil hediyesi olarak bu etkinligi gerçeklestirdiklerini aktardi.

Özellikle 30 kilometre yukarida yagan kara gidemeyen gençlere karin yaninda sucuk partisi düzenlediklerini de ifade eden Baskan Tollu," Erdemli deyince disaridaki insanlarin algisi su, sadece Erdemli’de deniz var, kum var, günes var diye düsünülür ama Erdemli’den 30 kilometre yukariya gittigimiz zaman bir metre kar var suanda. Tamami Erdemli sinirlari içerisinde bu güzelliklerin. Suanda denizin, kumun günesin yaninda bir de Erdemli’mizi karla bulusturduk. Özellikle tatilde kara gidemeyen gençlerimiz için kari gençlerimizin ayagina getirdik. Hafta sonunda özellikle insanlarimiz yukarilara 10 santimetre kar yagsa kar da sucuk yemeye giderler. Kar ve sucugu biz Erdemli merkezinde Dr. Devlet Bahçeli meydaninda gençlerimizin ayagina getirdik. Gençlerimizin güzel bir tatil yapmasi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz" dedi.

Etkinligi katilan çocuklarda doyasiya eglendiklerini hem karla oynayip hem de sucuk ekmek yediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile