70 Kisilik Otobüsün Aysegül Kaptani

70 Kisilik Otobüsün Aysegül Kaptani

Ordu’da Büyüksehir Belediyesi özel halk otobüsünde soförlük yapan 3 çocuk annesi Aysegül Kurt, bu meslekte ildeki tek kadin olarak görev yapiyor. 8,5 metre uzunlugunda ve 70 kisi kapasiteli otobüsü kullanan Aysegül Kurt, yolcular ve meslektaslarindan da tam destek aliyor.

Geçen yillarda Istanbul’dan memleketi Ordu’ya gelen ve servis soförlügü yapan evli ve 3 çocuk annesi Aysegül Kurt (47), bir arkadasinin tavsiyesi üzerine dolmus soförü olmaya karar verdi. Önceden de olan tecrübesi ile direksiyonun basina geçen Kurt, 8,5 metre uzunlugunda ve 70 yolcu kapasitesine sahip Ordu Büyüksehir Belediyesi özel halk otobüsü 1. etapta soför olarak göreve basladi.

Yaklasik 2 haftadir 52 numarali otobüsü kullanan kadin kaptan, meslektaslari ile yolcularin kendisine destek verdigini belirtiyor.

“Çocukluktan bu yana hevesti”

Büyük araç kullanmayi çok sevdigini, geçmiste de farkli araçlar kullandigini söyleyen Aysegül Kurt, “Çocukluktan gelen bir heves. 15 gün önce bu meslege basladim, ilk defa görenler sasiriyor ve tebrik ediyorlar. Genel olarak iyi gidiyor, ilk kez bu meslekte Ordu’da kadin görüldügü için tebrik ediyorlar. Soför arkadaslar da gayet yardimci oluyor, su an için iyi gidiyor” diye konustu.



“Büyük sorumluluk üstleniyoruz”

Trafikte bu araçlari kullanmanin zor olduguna, bir de yolcu sayisi fazla olunca daha çok dikkatli olunmasi gerektigine deginen Kurt, “Ayakta, çocuk, yasli ve engelli yolcu oluyor, tüm bunlari takip ederek araç kullanmak gerekiyor. Ayakta olduklari için ani fren gibi davranislari yapmamak gerekiyor, büyük bir sorumluluk aliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Diger sürücüler de toplu tasima araçlarinin oldugu noktalarda daha çok dikkat etmeli”

Trafikteki diger sürücülerin özellikle toplu tasima araçlarinin oldugu noktalarda daha çok dikkat etmeleri gerektigini söyleyen Kurt, “Ani sollamalar, makas atma gibi davranislarda özellikle toplu tasima araçlarindan uzak durmalarini rica ediyorum. Biz de kendimizi risk altina aliyoruz, sonuçta can tasiyoruz. Sinyal vermeden önümüze kiriyorlar, bu noktalarda da zorlaniyoruz çünkü ani fren yapamiyoruz” seklinde konustu.



“Esimle gurur duyuyorum”

Esine her zaman destek oldugunu ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edecegini söyleyen Ahmet Kurt, “Her zaman arkasindayim, gurur duyuyorum. Insallah Allah’im kazasiz ve belasiz araç kullanmayi nasip eder. Insanlarimiz da artik çok olumlu sonuçlar veriyorlar” ifadelerine yer verdi.

Yolcular ise kadinlari bu tür sektörlerde görmekten dolayi mutlu olduklarini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile