70 Yasinda Üniversite Mezunu Oldu

70 Yasinda Üniversite Mezunu Oldu

Konya’nin Kulu ilçesinde 70 yasindaki Ihsan Benli, üniversiteden onur belgesi alarak mezun oldu.

Kulu ilçesinde yasayan Ihsan Benli, 1 yil önce basladigi Anadolu Üniversitesi’nde 2 yillik bölüm olan Emlak Yönetimi bölümünden 1 yilda mezun oldu. 3 çocuk babasi Benli, üniversiteyi bitirmenin mutlulugunu ve gururunu yasarken gençlere örnek olmak istedigini belirtti.

Daha öncesinde de lisans mezunu oldugunu ifade eden Benli, ögrenmenin yasinin olmadigini da söyledi.



Üniversiteye baslama sürecini anlatan Ihsan Benli, "2023 yilinin Agustos ayinda bir üniversiteye tekrar basladim. Daha önce lisans mezunuydum, tekrardan sinavsiz üniversiteye kayit oldum. Bazi derslerden muaf oldugum için 1 yil içinde mezun olabilecegimi hesapladim. 1 yil içinde fazla fazla ders alarak tüm derslerimi verdim. Yilsonunda da onur belgesi alarak mezun oldum" dedi.

Okumayi ve arastirmalar yapmayi çok sevdigini ifade eden Benli, "Çalismayi seviyorum ve hevesim var. Okumayi da çok seviyorum genellikle çok kitap okuyan birisiyim. En azindan ayda 2 ya da 3 tane kitap okurum. Bilimsel ve toplumsal yani sosyolojiyle ilgileniyorum. Gençlere örnek olmak istiyorum. Onlara tavsiyem çok okumalari yönünde" seklinde konustu.

Esinin de kendisine bu süreçte çok yardimci oldugunu söyleyen Benli, esine tesekkür ederek sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile