70 Yillik Kuyumcu Meslegini Askla Yapiyor

70 Yillik Kuyumcu Meslegini Askla Yapiyor

Siirt’te 70 yildir kuyumculuk yapan 88 yasindaki Mahmut Özçelebi, meslegini büyük bir tutku ile devam ettiriyor.

Siirt’te yasayan 88 yasindaki Mahmut Özçelebi, genç yasta basladigi kuyumculuk mesleginde yarim asirdan uzun bir süreyi geride birakti. Kuyumcular Çarsisi’nda küçük yaslarda çirak olarak ise baslayan Özçelebi, son yillarda yasliligindan dolayi tamirat ve gümüs yüzük ile tespih satisi yaparak isine devam ediyor. Askerligini bitirdikten sonra kendi dükkanini açtigini belirten Özçelebi, "Önce karsimdaki dükkani buldum ve orayi kiraladim. O zamanin parasiyla 700 liraydi. 10-15 yila yakin orada kaldim. Sahibi dükkani sattiktan sonra, bu dükkanda bir marangoz vardi. Buraya yerlestim. Buraya da o zamanin parasi ile 800 lira ödeyerek bakim ve tadilatini yaptiktan sonra burada çalismaya devam ettim" dedi.

Bu dükkan sayesinde 6 çocuk büyüttügünü dile getiren Özçelebi, "3 tane kizim var, 3 tane oglum var. Allah herkese güç ve iman versin insallah. Kizlarimi elhamdülillah Islamiyet’in kurali içinde evlendirdim. 3 oglum da askerliklerini yaptirarak okuttum. Haram da yememisim. Allah’a binlerce sükür, bankadan bir kurus para almamisim. Kendi yagimla kavruluyorum ve kimseden bir kurus almadim. Allah’a sükür cebimde hiç parasiz kalmadi. Helal lokma ile çocuklarimi besledim. Allah bizleri affetsin ve Kur’an’in, Peygamberin izinden bizi uzaklastirmasin" seklinde konustu.

Yasliligindan dolayi kuyumculugu birakip tamirat ve gümüs satisi yaptigini belirten Özçelebi, "5-6 senedir altinlari biraktim. Çünkü yaslandim, artik yapamiyorum. Dükkana geldigimde dost ve arkadaslar geliyor bazen, tespih satiyorum. Gümüs yüzük satiyorum. Bazen kaynak tarzi tamirat yapiyorum, Allah’a sükür. Allah bizleri islah etsin. Devlet bana maas veriyor elhamdülillah. Allah devlete zeval vermesin, basimizdan eksik etmesin" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile