70 Yillik Sirinköy Kahvehanesi Restorasyonu Tamamlandi

70 Yillik Sirinköy Kahvehanesi Restorasyonu Tamamlandi

Denizli Büyüksehir Belediyesi 70 yillik Sirinköy Kahvehanesi’nin restorasyonunu tamamladi. Tarihi yapiyi inceleyen Baskan Zolan, "Tarihimizi korumaya, ecdattan kalan mirasimiza sahip çikmaya devam ediyoruz" dedi.

Denizli’de tarihi yapilari restore ederek yok olmaktan kurtarmaya devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi bir mirasin daha gelecek nesillerle yasamasina imkan sagladi. Denizli Büyüksehir Belediyesi bu kapsamda 70 yil önce yapilan tarihi Sirinköy Kahvehanesi’nin restorasyon çalismasini tamamladi. Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, restorasyonu tamamlanan Sirinköy Kahvehanesi’nde incelemede bulundu. Baskan Zolan burada yaptigi açiklama 70 yil önce insa edilen Sirinköy Kahvehanesi’nin çok yiprandigini ve tarihi özelligini kaybetmek üzere oldugunu anlatti.

"En kisa zamanda vatandaslarin kullanimina açilacak"

Sirinköy sakinlerinin talebi, kendilerinin gayreti üzerine basladiklari restorasyon projesi kapsaminda Aydin Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu’ndan onaylanan restorasyon projesini orijinaline uygun bir sekilde tamamladiklarini müjdeleyen Baskan Zolan, "Burada 70 yil önce yapilan ve çok güzel anilarin yasandigi bir kahvehanemiz var. Açik ve kapali alani, özel havuzu, yer karolari ve birçok özelligi ile aslina uygun sekilde, mevcut malzemeleri de koruyarak restorasyon islemini tamamladik. Insallah en yakin zamanda hizmete alip vatandaslarin kullanimina açacagiz. Bugüne kadar birçok eseri ayaga kaldirdik. Denizlimizin kimligini kazanmasi, geçmisini ve köklerini bilmesi, tarihi yapilari ayaga kalkmasi için birçok çalisma yaptik. Iste bunlardan bir tanesi de Sirinköy Kahvehanemiz. Aslina uygun bir sekilde restore edildi" dedi.



"Mirasimiza sahip çikmaya devam ediyoruz"

Restorasyon çalismasinda emek veren tüm çalisma arkadaslarina tesekkür ettigini ifade eden Baskan Zolan, "Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak tarihimizi korumaya, ecdattan kalan mirasimiza sahip çikmaya devam ediyoruz. Denizli’de nerede bir tarihi yapi varsa kaybolmamasi, gelecek nesillere aktarilmasi için gece gündüz çalisiyoruz. Insallah kalan eserlerimizi de korumaya devam edecegiz. Restorasyon çalismamiz Sirinköylü vatandaslarimiza ve Denizlimize hayirli ugurlu olsun" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile