700 Yil Önce Kullanilan Yöntem Projeye Ilham Oldu Açiklamasi Amasya'da Bagimlilara Müzikle Terapi Için Imzalar Atildi

700 Yil Önce Kullanilan Yöntem Projeye Ilham Oldu Açiklamasi Amasya'da Bagimlilara Müzikle Terapi Için Imzalar Atildi

Amasya’da 700 yil önce psikiyatri hastalarinin terapilerinde kullanilan müzik ve su sesi yöntemi ‘Bagimsizlik Türkünü Söyle Projesi’ne ilham oldu. Geçmisinde uyusturucu madde kullanimi olan yükümlülerin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ile bagimliliktan kurtulmalarina katki saglanmasi için proje hazirlandi. Projeyi Amasya Valiligi, Amasya Cumhuriyet Bassavciligi ve Amasya Üniversitesi hayata geçirecek.

Amasya Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Kocaman ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi ile birlikte isbirligi protokolünü imzalayan Amasya Valisi Yilmaz Doruk, “Projemiz kapsaminda uyusturucu madde kullanan hükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bulusmalari saglanarak bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bagimliliktan kurtulmalarina katki saglanmasi amaçlanmaktadir” dedi.

Projenin önemine isaret eden Vali Doruk, “Ne yazik ki günlük yasantimizda zaman zaman, uyusturucu kullanimindan ötürü mahvolan yasamlari, dagilan aileleri, çevremizde görmekte, televizyonlarda ve sosyal medyada üzülerek izlemekteyiz. Biz de bugüne kadar yapilan rehabilitasyon çalismalarina ilaveten bu toplumsal sorunun çözümüne katki sunmak amaciyla Cumhuriyet Bassavciligimiz ve Amasya Üniversitesi Rektörlügümüzle isbirligi yaparak uyusturucu suçlarina karisarak, cezalarini tamamlayan ve denetimli serbestlige tabi olan hükümlülerimize yönelik ‘Bagimsizlik Türkünü Söyle Projesini’ baslatiyoruz” diye konustu.

Amasya’da 1308 yilinda insa edilerek psikiyatri hastalarinin su sesi ve müzikle tedavi edildigi Bimarhane günümüzde Sabuncuoglu Serefeddin Tip ve Cerrahi Tarihi Müzesi olarak kullaniliyor. Müzenin müzikle tedavi bölümünün danismani olan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, projenin faydali sonuçlar verecegine inandigini söyledi.



Imza programinda Amasya Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen ve Yesilay Amasya Subesi Baskani Selim Türkmen de yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile