700 Yillik Evler Yeniden Hayat Buluyor

700 Yillik Evler Yeniden Hayat Buluyor

Dilovasi’nda, Kurtulus Savasi kahramanlarindan Yahya Kaptan’in sehit edildigi evin de içinde bulundugu 700 yillik yapilar restore ediliyor. Çalismalarin tamamlanmasiyla bölgede turizm hareketliligi baslamasi hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan tescilli 65 tarihi tarihi yapinin restore edilip yeniden kullanilabilir hale getirilmesi için Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Dilovasi Belediyesi tarafindan hazirlanan proje devam ediyor. Yapilan çalismalarla tarihi dokunun korunarak, binalarin yeniden kullanilabilir hale getirilmesi ve turizme kazandirilmasi hedefleniyor. Yapilan projenin tamamlanmasinin ardindan Tavsancil tarihi evleri birçok yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapacak.

Devam eden projeleri yerinde inceleyen Dilovasi Belediye Baskani Ramazan Ömeroglu, "Dilovasi sanayi kenti olmasinin yani sira ayni zamanda tarih kenti. Ilçemiz sinirlarinda Osmanli döneminden kalan 700 yillik tarihi yapilarimiz var. Baslatilan yenileme çalismalariyla 700 yillik tarihi yapilarimiz yeniden eski ihtisamlarina kavusacaklar. Ilçemizi bu çalismalarla turizmde kazandirmis olacagiz" dedi.

Tarihi dokuyu yenileme çalismalari kapsaminda Kurtulus Savasi kahramanlarindan Yahya Kaptan’in sehit edildigi ev, Osmanli hamami ve Tavsancil evleri restore ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile