73 Yasindaki Sürücü 30.Denemesinde Ehliyetine Kavustu

73 Yasindaki Sürücü 30.Denemesinde Ehliyetine Kavustu

Bursa’nin Inegöl ilçesinde 73 yasindaki Sebahattin Bozbulut, ilerleyen yasina ragmen sürücü kursuna basvurup sinavlari geçerek ehliyet sahibi oldu. Gösterdigi azimle gençlere tas çikartan Bozbulut, ehliyetini 30. denemesinde almayi basardi.

2018 yilinda ilk arabasini alan 73 yasindaki Sebahattin Bozbulut, daha önce kirsal Yeniceköy mahallesinde ehliyetsiz olarak traktör kullanarak tarlasina gidip geliyordu. Aracini ilk aldigi dönemde ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayi ceza alan adam, bir sürücü kursuna basvurmaya karar verdi. 2018 yilinda ehliyet almak için Inegöl’deki bir sürücü kursuna basvuran Bozbulut, burada 4 kurs dosyasindan 16 kez sinava girip basarisiz oldu.

2023 yili Ocak ayinda Inegöl’de faaliyet gösteren diger bir Sürücü Kursuna basvuran Sebahattin Bozbulut, burada da 3 dosyadan 12 kez girdigi yazili sinavda basarisiz oldu. Vazgeçmeyen Sebahattin amca, 8. dosyasinin ikinci hakkinda sinavi geçerek ehliyet almayi hak kazandi. Ehliyetini alan Bozbulut, sürücü Kursuna giderek ehliyeti almasinda kendisine yardimci olan kurs ögretmenlerine ve kurs sahibi Tahir Bulut’a tesekkür etti.

Bozbulut, ehliyetine kavustugu için çok mutlu oldugunu ifade ederek gençlere su tavsiyelerde bulundu; "Ben elimden geleni yaptim. Hocalarimin dediklerini uyguladim. Ehliyetimi aldim. Gençlere tavsiyem, asla basarmaktan vazgeçmemeliler.”

2018’den bu yana ilk sürücü kursun 4 tane, ikinci sürücü kursunda ise 3 tane dosyayi yakarak sürücü kurslarinda basarisiz oldum. Ancak bu kursa basladiktan sonra nihayet ehliyetimi aldim. Üç sene önce ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayi bir defa 2 bin TL’lik bir trafik cezasi aldim. Pes etmedim, ehliyetimi alana kadar devam ettim” dedi.

Sürücü Kursu sahibi Tahir Bulut ise, “Yanimizda bulunan Sebahattin amcamiz 73 yasinda ve daha önce bir sürücü kursunda sansini denemis. Ancak ehliyet almaya muvaffak olamamis. Bize geldi, ‘benimle özel olarak ilgilenirseniz ben sizin kursunuza yazilarak ehliyet almak istiyorum’ dedi.

Bu yasta bir abimize yardimci olmak bizim için de çok önemliydi. Ona özel bir egitim programi hazirladik ve kendisi de o egitimde çok basarili oldu. Sonucunda da ehliyet almaya hak kazandi ve araç kullanmaya basladi.

Ben bu olayin bütün gençlere örnek olmasini istiyorum. Sebahattin amcamiz bu yasinda bunu basardigina göre bütün kardeslerimizin de yapacaginin ispati budur. Sebahattin amcamiza da hayirli olsun diliyorum. Kazasiz belasiz en güzel günlerde kullanmasini diler, hayat boyu saglikli bir sekilde devam etmesini temenni ederim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile